NRK Meny
Normal

Verdensmesteren kom hjem til Alta i stillhet

Søndag kveld kom VM-helten Finn Hågen Krogh hjem til Alta. Ingen fra kommuneledelsen var på flyplassen for å ta i mot ham.

Finn Hågen Krogh jubler sammen med Niklas Dyrhaug

Fredag sikret Finn Hågen Krogh VM-gullet i stafett. Søndag kveld returnerte han til Alta uten at kommunens representanter var på plass.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– At han ikke ble tatt i mot på en verdig måte, gjør at jeg skjemmes på vegne av Alta kommune. Sånt bør ikke få skje, sier lokalpolitiker Rut Olsen.

Fredag sørget Finn Hågen Krogh for å sikre stafettgull under ski-VM i Lahti som ankermann på det norske landslaget. Prestasjonen fikk mange til å ta frem superlativene om en idrettsmann som klarte å holde hodet kaldt da det gjaldt som mest.

Monica Nielsen

- Jeg hadde informasjon som gikk ut på at han skulle komme først mandag. Jeg visste rett og slett ikke om dette, sier Alta-ordfører Monica Nielsen.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

Hjemkomst i stillhet

Da han i kveld returnerte til hjembyen Alta, skjedde det uten at noen fra det offentlige Alta var på plass.

– Vi skulle gjerne ha vært der, sier ordfører Monica Nielsen, og forklarer:

– Jeg hadde informasjon som gikk ut på at han skulle komme først mandag. Jeg visste rett og slett ikke om dette, sier hun.

Ikke godt nok

For Rut Olsen, er imidlertid dette ikke godt nok.

Rut Olsen

- Jeg skjemmes, sier lokalpolitiker Rut Olsen.

Foto: Skjermdump / NRK

– Om man misforstår sånne ting har man ikke gjort jobben sin. Vi snakker om en verdensmester som har satt Finnmark og lille Alta på kartet. Jeg skulle gjerne vært der, hadde jeg bare visst at han kom. Uansett, det var en ordfører med kjedet rundt halsen som burde stått der, sier Olsen.

Nielsen understreker at hun synes Krogh er en fantastisk ambassadør for Alta.

– Hadde vi visst om at han kom i kveld, ville vi naturligvis vært på plass. Jeg tror jeg snakker for alle, når jeg sier at vi er kjempestolte av det han har utrettet, sier Alta-ordføreren.

Finn Hågen Krogh besvarte ikke NRKs henvendelser søndag kveld.