Det ble gull til Vardø-kokken Sandra Degerstrøm i torsdagen finale i kokke-NM i sjømat for lærlinger. Degerstrøm vartet opp med blåskjell og kamskjell til forret, og laks som hovedmeny, og ble til slutt kronet med tittelen nordnorsk mester i sjømat for lærlinger.
– Jeg ble veldig stolt da de sa at jeg vant. Da følte jeg meg bra, sier hun.
Lite forberedelser
Den unge kokken fikk ikke særlig med tid til å forberede seg før mesterskapet. Ikke før rett før påske fikk hun forespørsel om å være med i konkurransen.
– Det var ikke særlig tid til forberedelser. Man må stole på at man kan det mest grunnleggende, sier hun.
Til forret lagde hun blåskjell og kamskjell med tomatsaus.
– Med ingefør, chili og hvitløk. Til hovedrett ble det laks, blåmuggostsaus og potet. Vi fikk bare en halv time til å forberede oss, og en halv time til å koke og steke. Det går fort, sier hun.
Må jobbe
Til vanlig er kokketalentet lærling på hotellet i Vardø.
– Der går det mye i sjømat. Jeg skal ta fagbrev i oktober, så får vi se hva som skjer videre, sier hun.
Selv om hun kom hjem med gull blir det lite tid til feiring,
– Til helga skal jeg jobbe.