Hopp til innhold

Vant gull i kokke-NNM for lærlinger

Sandra Degerstrøm fra Vardø vartet opp med blåskjell, kamskjell og laks på vinnermenyen.

Sandra_1
Foto: Simen G. Fangel/seafood.no

Det ble gull til Vardø-kokken Sandra Degerstrøm i torsdagen finale i kokke-NM i sjømat for lærlinger. Degerstrøm vartet opp med blåskjell og kamskjell til forret, og laks som hovedmeny, og ble til slutt kronet med tittelen nordnorsk mester i sjømat for lærlinger.

– Jeg ble veldig stolt da de sa at jeg vant. Da følte jeg meg bra, sier hun.

Sandra høyde

Sandra Degerstrøm og de andre kokkene fikk kun en time til forberedelser og selve matlagingen.

Foto: Simen G. Fangel/seafood.no

Lite forberedelser

Den unge kokken fikk ikke særlig med tid til å forberede seg før mesterskapet. Ikke før rett før påske fikk hun forespørsel om å være med i konkurransen.

– Det var ikke særlig tid til forberedelser. Man må stole på at man kan det mest grunnleggende, sier hun.

Til forret lagde hun blåskjell og kamskjell med tomatsaus.

– Med ingefør, chili og hvitløk. Til hovedrett ble det laks, blåmuggostsaus og potet. Vi fikk bare en halv time til å forberede oss, og en halv time til å koke og steke. Det går fort, sier hun.

Må jobbe

Til vanlig er kokketalentet lærling på hotellet i Vardø.

– Der går det mye i sjømat. Jeg skal ta fagbrev i oktober, så får vi se hva som skjer videre, sier hun.

Selv om hun kom hjem med gull blir det lite tid til feiring,

– Til helga skal jeg jobbe.

Sandra_8

Dommerne ga gode tilbakemeldinger på maten til Sandra.

Foto: Simen G. Fangel/seafood.no

Flere nyheter fra Troms og Finnmark