Hopp til innhold

Vannsklia skal ta han til NM

Eier du en speedo, er glad i vannsklier og har et konkurranseinstinkt uten like? Da har du alt du trenger for å kvalifisere deg til NM i vannsklie. Men før det, må du prøve å slå banerekorden til Patrick Johannessen.

Patrick Johannessen

Patrick Johannessen har banerekorden på vannsklia i Nordlysbadet i Alta. Tiden er på 5:06 sekunder.

Foto: Máret Eli Buljo / NRK

Lørdag skal det bli klart hvem som skal representere Nordlysbadet i Alta og Finnmark i NM i vannsklie.

Og én som ihvertfall har tenkt til å prøve seg, er Patrick Johannessen, ifra Alta. Han må nemlig prøve å forsvare banerekorden han har satt på vannsklia i Nordlysbadet.

– Det blir vanskelig, for jeg vet jo ikke hvem som kommer. Men det hadde vært artig om jeg klarer å sette en ny rekord og kvalifisere meg til NM, sier Johannessen.

Nordlysbadet i Alta er det eneste badelandet i Finnmark som har vannsklie. Lengda er på 48 meter, og banerekorden er på 5:06 sekunder.

Patrick Johannessen

Patrick Johannessen satte banerekorden i 2015, men etter lørdagens kvalifisering kan han vippes av tronen.

Foto: Máret Eli Buljo / NRK

– Badebuksa må ikke være altfor stor

Det er ingen aldersgrense for hvem som kan bli sendt videre til NM. Men det er likevel noen ting man må tenke på.

Du må ha teknikk for å skli i vannsklie, å kunne følge kurven i sklia. Badebuksen må heller ikke være så stor, og du må veie et viss antall kilo for å vinne, for det er faktisk sånn at kjøttvekta spiller inn, råder Jens Nilsen, som er daglig leder og arrangør i Nordlysbadet.

Det er interesseorganisasjonen Badelandene som arrangerer NM i vannsklie for fjerde gang. Dette skjer i Grottebadet i Harstad 12. mars 2016.

Jens Nilsen

Jens Nilsen, daglig leder i Nordlysbadet, sier at vannsklie-konkurranser vekker stor interesse blant menn, og det er de som oftest klarer å kvalifisere seg.

Foto: Máret Eli Buljo / NRK

Mannfolk ivrigst

Nilsen innrømmer at det er som oftest menn som deltar, og går seirende ut av vannsklie-konkurranser. Og derfor kalles dette gjerne for konkurransen der menn blir til gutter igjen.

– Mannfolk må ha noe i genene som gjør at de liker å konkurrere og leke. Og når man ser hvem som er mest i vannsklien, bortsett fra ungene, så er det menn, forteller Nilsen.