Valgkampen i gang: folkemøte i Vadsø på onsdag

I ukene framover kommer NRK Finnmark til å holde valgdebatter rundt om i fylket. Neste folkemøte er i Vadsø på onsdag.

Folkemøte i Finnmark

Programleder Robin Mortensen (t.v) og redaktør i NRK Finnmark Morten Ruud foran bilen Aurora, som frakter alt nødvendig utstyr til folkemøtene.

Foto: Julie groseth / NRK

Om vel fire uker er det stortingsvalg og sametingsvalg i Norge. NRK Finnmark skal totalt holde fire valgdebatter der alle sendes direkte på NRK.no/finnmark.

– Det skal holdes debatter med stortingskandidatene fra de forskjellige partiene. Vi skal også holde debatter med ungdomskandidatene, slik at det også skal være interessant for ungdom, sier redaktør i NRK Finnmark Morten Ruud.

Helse og regionalisering

Onsdag 16. august var NRK Finnmark i gang med det første folkemøtet, i Mehamn.

– Vi har spesielt utvalgte temaer som vi skal ta opp på de forskjellige folkemøtene, og det første temaet blir helse, sier Ruud.

Han sier debatten om sykehusstrukturen dominerer i Hammerfest og Alta.

– Så da tenker vi å gjøre noe annet, og drar derfor til Mehamn. Vi skal se på hvordan debatten ser ut ifra Mehamn sitt ståsted når det gjelder hvor man skal legge sykehuset i Finnmark, sier Ruud.

Og 23. august blir det valgdebatt på Vårbrudd i Vadsø. Der står regionalisering på plakaten.

– Det er naturlig at vi tar opp regionalisering når det har blitt vedtatt at Troms og Finnmark skal slås sammen. Kanskje dette blir gjort om på hvis opposisjonen vinner valget. Så dette skal vi diskutere, sier Ruud.

Debatten sendes på NRK 2

Torsdag 31. august tar NRK Finnmark turen til Hammerfest for å holde folkemøte om klima og olje- og gass.

– Dette blir en helt spesiell debatt. Det blir den første debatten hvor ungdomskandidatene skal stå i fokus. Det er jo ungdommen som skal ta over denne planeten, så det er klart at det er de som skal debattere klima, sier Robin Mortensen som skal være programleder under sendingene.

I tillegg til at debatten i Hammerfest skal sendes på nett-TV, kommer den også til å bli sendt på NRK 2.

Sendes direkte kl. 19:00

Den fjerde og siste debatten skal holdes i Alta 6. september, ikke lenge før stortingsvalget.

– Og der skal vi ta opp skole- og utdanning. Dette er også et svært aktuelt tema for den kommende generasjonen, sier Ruud.

Og hvis du ikke får tatt turen til folkemøtene, så sendes alle debattene direkte på NRK.no/finnmark kl. 19:00.