Våknet av uønsket gjest på hotellrommet

– Det sto plutselig en mann inne på rommet med eget nøkkelkort som han hadde fått i resepsjonen, forteller Aleksander Thomassen (23).

Ei stengd dør

Illustrasjonsfoto: Aleksander Thomassen og kjæresten hadde en ubehagelig opplevelse på smarthotel Hammerfest i helga. Hotelldirektør Ørjan Bock ser svært alvorlig på hendelsen.

Foto: Wilhelm Støyllen / NRK

Aleksander Thomassen og kjæresten sjekket fredag inn på Smarthotel Hammerfest. Der skulle de etter planen bo hele helga, men etter en ubehagelig opplevelse første natt byttet de hotell.

Rundt klokken ett natt til lørdag sto det plutselig en person inne på rommet deres.

Aleksander Thomassen

Aleksander Thomassen sier det er bekymringsfullt at en person så lett kunne ta seg inn på hotellrommet hans.

Foto: Privat

Personen som hadde tatt seg inn på rommet er ansatt ved hotellet, men var ikke på jobb natt til lørdag. Ifølge Thomassen forklarte vedkommende at han hadde fått nøkkelkortet fra en ansatt i resepsjonen.

– Man betaler jo for et rom. Et privat rom hvor man skal føle seg trygg. Og man føler seg ikke mye trygg når det plutselig står folk inne på rommet.

En ubehagelig opplevelse

Thomassen sier vedkommende er en bekjent, som han tidligere på kvelden hadde vært i kontakt med.

– Han ville jeg skulle være med ut å drikke, men jeg hadde ingen planer om det.

Videre forklarer Thomassen at han kun hadde gitt opplysninger om hvilket hotell han befant seg på. Hvem han var sammen med, eller hvilket romnummer de bodde på hadde Thomassen ikke sagt noe om.

Selv om vedkommende er en bekjent av Thomassen synes han det er ubehagelig å tenke på at en slik hendelse faktisk er mulig.

– Hva om det hadde vært en kar som hadde mye imot meg? En som hadde lyst å ta meg, for eksempel. Så finner han ut hvor jeg bor, får informasjon og nøkkelkort og banker meg mens jeg sover.

Urolig natt

Thomassen bortviste selv vedkommende fra rommet sitt. Rundt klokken fem våkner han derimot igjen.

– Samme person var tilbake og hadde tatt med seg en annen. De prøvde å låse seg inn på nytt, men jeg løp bort til døra og hold igjen.

Thomassen sov ikke mer den natta, innrømmer han. Han følte også det var unødvendig å ringe nattevakta på hotellet.

– Det er lite vits å ringe nattevakta som gir ut nøkkelkort til rommet.

Ser svært alvorlig på hendelsen

– Vi har i utgangspunktet gode rutiner og retningslinjer, men disse er brutt. Både jeg og de involverte ansatte er lei oss for det som har hendt.

Hotelldirektør Ørjan Bock sier de ser svært alvorlig på hendelsen.

– Vi har klare rutiner og dette skal ikke skje. Her er det noen som har gått ut over sine fullmakter og satt gjesten i en ubehagelig situasjon.

Bock påpeker at de skal gjøre alt de kan for at noe slikt ikke skjer igjen. Han kan opplyse om at det er opprettet en personalsak og at møter ble gjennomført allerede i går kveld.