NRK Meny
Normal

Utvist etter samehets mot Alta IF-spiller

Notodden-spiller kalte Alta IF-spiller «jævla same» – fikk rødt kort.

Notodden_Alta IF

Alta IF-spiller Håvard Nome ble utsatt for samehets under bortekampen mot Notodden søndag. Notodden-spilleren fikk rødt kort.

Foto: Mats Lunder

– Slikt skal ikke forekomme i 2015. Vi har opplevd det tidligere. Dommerne fikk det heldigvis med seg og ga rødt kort. Jeg håper forbundet tar det videre. De må ha større fokus på rasisme, og det handler om å ta tak i det vi opplever nå, sier Alta IF-trener Rune Repvik.

Det var rett før pausen i Alta IFs serieåpning på bortebane at Altas Håvard Nome ble kalt «jævla same» av Notodden-spiller Martin Holmen. Det endte med rødt kort til Holmen.

For Alta-trener Rune Repvik er det ikke første gangen hans spillere opplever rasehets.

– Sist vi var i andredivisjon fikk vi det også imot oss. Det er en uting. Man må ta det på alvor. Jeg synes dette er veldig dårlig fra Notoddens side, sier Repvik.

Fornøyd med poeng

Kampen i 2. divisjon endte for øvrig uavgjort 3-3. Det ble også dramatisk på slutten da Notoddens Henrik Gustavsen fikk ankelen ut av ledd og måtte forlate banen. Da spilte Notodden med kun ni spillere.

Likevel gleder Repvik seg over det ene poenget som Alta IF fikk med seg hjem.

– Det er godt å komme i gang, men kjedelig at vi fikk oppleve det vi gjorde. Før kampstart tenkte vi at ett poeng er bra, borte mot Notodden, som er et topplag. Men etter ett rødt kort og en stygg skade, hadde vi store målsjanser og skulle hatt tre poeng, mener Alta-treneren.

Legger seg flat

Kenneth Dokken, Notodden Fotball

Kenneth Dokken.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Notodden-trener Kenneth Dokken legger seg helt flat for at en av hans spillere hetset Alta-spilleren, men viser til at det var Alta som startet det hele.

– Jeg har snakket med spilleren vår. Han er en angrende synder, og vi tar sterkt avstand fra diskriminering og rasisme. Han er lei seg, og beklager på det sterkeste, sier Dokken.

Ifølge Notodden-treneren har klubben allerede beklaget over Alta IF. Selv om Dokken er enig i at rasisme er uakseptabelt, mener han det var Alta-spilleren som startet det hele.

– Vi skal huske på at vår spiller ble kalt noe veldig diskriminerende først, og svarte med samme mynt – som han angrer på i ettertid. Han kalte vår spiller for homo, sier Dokken.

– I kampens hete skjønner alle at det blir sagt ulike ting, men alle må holde seg for god til å bruke slike bemerkninger. Samtidig er det lov å gjøre feil, så lenge du angrer og ber om unnskyldning, mener Kenneth Dokken.

Alta-spilleren nekter for å ha kalt Notodden-spilleren for homo.