NRK Meny
Normal

Utelivsbråk, slåssing – og hærverk

Det har vært bemerkelsesverdig mange alkohol- og festrelaterte hendelser å ta tak i sist natt for finnmarkspolitiet – spesielt i østfylket.

Den mest «originale» oppgaven politiet måtte gripe fatt i i løpet av natten, skjedde på Nordkynhalvøya etter klokken tre i natt.

Der måtte politiet i Kjøllefjord håndtere to personer som, etter politiets sigende, skal ha «ligget og rullet i vegbanen».

Laster Twitter-innhold

Slagsmål og utelivsbråk

I Kirkenes rykket politiet ut til et av byens spisesteder rundt klokken tre, etter å ha fått melding om bråk. Her skal situasjonen ha løst seg ved politiets ankomst.

Rundt klokken halv-to fikk båtsfjordpolitiet melding om slåssing i sentrumsområdet. En patrulje rykket ut, og politiet melder at de følger opp saken.

Rundt 01:40 melder vardøpolitiet om en «kranglete mann» ved byens hotell. Han ble tatt hånd om, og bedt om å forlate hotellet.

Fredags kveld i 20-tiden ble et samboerpar i 40-årene anmeldt for ordensforstyrrelse på et hotell i Alta. Disse to skal ha kranglet og knust glass. De ble som følge av atferden bortvist fra hotellet.

Promillekjøring og urinering

Kirkenespolitiet måtte i tretiden på natta anmelde to unge menn for ha urinert i sentrum.

I Vardø pågrep politiet en person for å ha kjørt i alkoholpåvirket tilstand rundt 20 minutter før midnatt. Vedkommende er siktet for ugjerningen, melder Østfinnmark politidistrikt.

Også i Alta måtte politiet håndtere en promillekjøringshendelse. Her er en mann i 40-årene mistenkt for promillekjøring, og førerkortet er beslaglagt.

Vedkommende skal først ha nektet å gjennomføre blåseprøve, men blåste siden rødt etter å ha latt seg overtale. Deretter ble vedkommende tatt med til legevakten for blodprøvetaking.

Hoppet på bilpanser

I Hammerfest fikk politiet melding rundt klokken tre på natten, om en unggutt som skal ha hoppet på panseret på en bil som stod parkert utenfor en lekebutikk i sentrum.

Her melder politiet å ha fått en person i tale, som stemmer med det vitner har meldt til politiet. Hammerfest-politiet venter at bileier anmelder skadeverket.