NRK Meny
Normal

UDI vurderer å gjøre om ankomstleir til mottak

Drøye tre uker etter at Ankomstsenter Finnmark ble tømt for asylsøkere, er det uklart hva som skal skje med den tidligere HV-leiren som ble rustet opp for å ta unna for asylstrømmen over Storskog.

Vestleiren, Ankomstsenter Finnmark

Vestleiren, Ankomstsenter Finnmark

Foto: Amund Trellevik/NRK

– Vi ønsker at leiren skal kunne brukes til mottaksformål, og ser nå på alternativ bruk av ankomstsenteret. UDI trenger fortsatt mange mottaksplasser, så vi vurderer alternativ bruk av leiren. Det er ikke avklart hva som skal skje videre, men vi håper på en rask avklaring, sier Siri Rustad til NTB.

Hun er Utlendingsdirektoratets stedlige leder i Sør-Varanger.

På under fire uker ble den tidligere heimevernsleiren opprustet til et mottakssenter for asylstrømmen over Storskog. Ankomstsenteret ble åpnet 11. november og var da rustet opp til å håndtere opptil 300 asylsøkere i døgnet.

Så mange kom det aldri i løpet av en dag før asylstrømmen fra Russland stanset opp 30. november i fjor. Da hadde 5.564 personer uten visum til Norge krysset grensen for å søke asyl i Norge. 142 av dem valgte å snu på grensa uten å søke asyl.

– Både ankomstleiren i Råde og Ankomstsenter Finnmark ble bygd opp for å håndtere tilstrømmingen. Vi tror fortsatt det vil komme flyktninger og migranter til Østfold. Men om det kommer flere fra Russland, vet vi ikke, sier Rustad.

(©NTB)