Normal

Tyver stjal båten fra barna, nå etterforsker politiet saken

Politiet ønsker å vise barna at også de blir tatt på alvor, og besøker mandag Kåfjord skole.

Stjal båt fra barna

GOOD OLD DAYS: På lekeplassen utenfor skolen pleide båten til høyre å være. Nå er den ikke der mer.

Foto: Liv Hanne Rapp

Lekebåten utenfor skolen i bygda Kåfjord, som ligger i Alta kommune, var et populært innslag for elevene. Da sommerferien nærmet seg i juni, var planene om å sy et nytt seil til den allerede lagt.

– Lei seg

Men da skolen startet opp igjen etter ferien, var derimot båten borte.

– Barna var veldig lei, for det var nå den dem skulle leke med. Det var det første de oppdaget, at den var sporløst borte, forteller Tanja Thomassen, leder i foreldreutvalget ved Kåfjord skole og mor til to av elevene ved skolen

– For oss voksne er det bare en båt, men for ungene er det båten. Jeg er skuffet over oss voksne, at det går an å bare hente en båt som ikke tilhører en selv. Det er skjærende, sier Thomassen.

Thomassen forteller at det ikke var slepemerker rundt stedet båten en gang sto. Teoriene om hva som har skjedd med leketøyet, florerer blant barna.

Håper på gjennombrudd

Foreldrene har anmeldt tyveriet til politiet, som forteller at saken vil bli prioritert. Foreløpig har ikke politiet noen spor å gå etter, men lensmann i Alta Øyvind Lorentzen håper på et gjennombrudd når de mandag reiser til Kåfjord skole.

– Ungene lurer på hvor båten er blitt av. Vi ønsker å dra til skolen for å skape litt blest om saken, og gi rom for at folk som vet hvor den har tatt veien kanskje gir noen tilbakemeldinger. Det er også litt for å vise barna at dersom noe blir stjålet fra dem, så tar vi også det på alvor, like mye på alvor som når noe rammer de voksne, sier han.

Foreldrene håper nå at den eller de som har tatt båten, kommer tilbake med den. De er glade for at politiet prioriterer det frekke tyveriet.

– Det er flott at politiet nå viser ungene at det ikke er lov å stjele. Vi håper at de klarer å finne ut av hvor båten er.