NRK Meny
Normal

Trapper ned og avslutter redningsaksjon etter resultatløst søk

Leteaksjonen som ble igangsatt etter at kystradioen i Havøysund fikk et nødsignal, er trappet ned og vil avsluttes når Sea King-helikopteret har søkt gjennom fjordene mellom Honningsvåg og Hammerfest.

Laster kart, vennligst vent...

Det er i havområdet fra Havøysund til nord for Nordkapp at Hovedredningssentralen har fokusert søket sitt. Grunnen til det er at nødsignalet kom inn til kystradioen i Havøysund.

– Redningsskøyta som var satt inn har gått tilbake, og aksjonen avsluttes når helikopteret har søkt fjordene på vei tilbake til Banak, opplyser redningsleder Raymond Prestøy på Hovedredningssentralen Nord-Norge.

Et Sea King helikopter og en redningsskøyte var satt inn i arbeidet med å lete etter en båt som sendte ut nødsignal 18.40 tirsdag kveld.

Resultatløst søk

Det har blit søkt i havområdet mellom Havøysund og Nordkapp, fordi signalet kom inn til kystradioen i Havøysund. Men ingen funn er gjort.

– Vi har ikke hørt eller sett mer. Hvis ikke se Sea King`en finner mer så avslutter vi. Det er et enormt området når man ikke har noe å gå ut fra. Vi har søkt der det potensielt kunne tenkes at nødsignalet kom fra, opplyser Prestøy.

Redningsskøyta som var satt inn søkte i fjordnære områdene, mens helikopteret søkte ute i åpent hav. Nå tar altså helikopteret et søk i fjorder i området før de avslutter aksjonen. Redningsmannskapene har hatt svært lite informasjon å jobbe ut fra.

Ingen båter hørte nødsignalet

Signalet for nødanropet var så dårlig at kystradioen ikke greide å få med seg navn på båten som søkte hjelp.

Været i området har vært bra hele dagen, og kystradioen er de eneste som har hørt nødsignalet. Derfor vet ikke redningslederen helt hva han skal tro.

– Vi er litt i stuss. Det er kun kystradioen som har hørt det, ingen andre. Det syns vi er veldig rar, sier Prestøy som håper det er snakk om et falsk nødsignal:

– Vi søker til det er konklusjonen.