NRK Meny
Normal

Tommy Wirkola er i forhandlinger med enda en stjerne til «What Happened To Monday?»

Selv om Alta-regissør Tommy Wirkola har startet innspillingen av storfilmen «What happened to Monday?», kan han røpe at den siste store rollen fortsatt ikke er besatt.

Tommy Wirkola

Tommy Wirkola som er er igang med innspilling av sin nye Holywood film, stresser ikke. Forhandler om enda en stjerme til filmen.

Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

– Vi holder på med forhandlinger med en skuespiller som vi håper på å få med. Det er ikke tegnet noen kontrakt, så jeg tar ingenting for gitt. Men det er en stor rolle igjen å besette, uten at jeg kan røpe hvem vi er i forhandlinger med.

Wirkola har sikret seg stjerner som svenske Noomi Rapace som er kjente fra filmen «Menn som hater kvinner» og selveste Glenn Close som har spilt i ikke mindre enn 73 filmer og TV-serier gjennom sin karriere.

– Det er ikke uvanlig at man starter en innspilling uten å ha besatt alle rollene, sier Wirkola. De første to månedene er det nesten bare Noomie vi skal filme, så det er ikke noe stress for vår del.

De tre siste månedene har han vært han i Romania for å forberede innspillingen av sin andre Hollywood film, som er den første filmen som han ikke har skrevet selv. Innspillingen skal fortsette helt til i november, så Wirkola og teamet har tatt seg god tid med å snakke med skuespillere.

– Det ser ut som om det går i orden med å besette den siste store rollen, men vi vet ikke helt enda, og jeg kan ikke si noe om når vi får et svar.

Hansel and Gretel: Witch Hunters

Det første bildet som er offentliggjort av altaregissøren Tommy Wirkola sin Hollywood-debut, «Hansel and Gretel: Witch Hunters».

Foto: Paramount

Eventyrlig reise

Det er ikke mange år siden en gutt fra Alta fant veien til Australia og filmskole der. Etter skolen dro han hjem og lagde film, for så på kort tid å ende opp i selveste Hollywood.

Hans første Hollywood-film «Hansel and Gretel: Witch Hunters» kom i 2013. Budsjettet var på hele 60 millioner dollar, og går med det inn i norsk filmhistorie som det største budsjettet en norsk regissør har jobbet med - noensinne.

– Første gang jeg husker jeg nevnte ideen for noen var på filmskolen min i Australia. Læren min reagerte med å si at jeg ikke måtte nevne ideen min til noen, før jeg fikk sjansen til å gjøre det for en produsent i Hollywood. Han mente han kunne garanterte at da ville jeg få napp.

Wirkola sa heller ingenting men dro hjem og lagde «Kill Buljo» og «Død Snø». Sistnevnte ble tatt ut til Sundance. Han ble invitert til LA, og hans første møte var med Gary Sanchez Productions. De likte ideen til Wirkola, og to dager senere tok de Alta-regissøren med til Paramount som der og da at de ville ha den.

Filmen fikk ikke gode kritikker men spilte inn godt over en milliard kroner.

– Jeg har vært heldig

Regissøren bedyrer at han aldri hadde trodd at han skulle bli Hollywood-regissør fem år etter debuten med «Kill Buljo».

Tommy Wirkola og Stig Frode Henriksen.

Tommy Wirkola oppfordrer andre regissør-spirer til å gjøre ting de synes er gøy, og ikke hva som kan falle i smak hos andre. Det har både han og Stig Frode Henriksen gjort.

Foto: Jo Bergesen/Euforia Film

– Når jeg vokste opp så var det kun Knut Erik Jensen og Nils Gaup som holdt på med film i Finnmark. Så det var ikke slik at jeg trodde jeg skulle få muligheten i Hollywood. Men jeg drømte selvsagt om det.

Wirkola trudde heller ikke for få år siden at han skulle ha den posisjonen som han i dag.

– Jeg har vært veldig heldig og fått jobbe med veldige kule folk og har truffet med rette prosjekter på rett tidspunkt. Det har skjedd veldig mye bra på veldig kort tid som jeg er veldig takknemlig for.

Det beste rådet han kan gi andre som vil bli regissør er å ha det gøy.

– Det jeg, Stig Frode og gjengen gjorde var å lage de tingene vi digget, det vi syntes var gøy og ikke tenke ikke på hva folk kom til å like. Vi satset på det som var gøy og håpet andre skulle like det.