Mann fikk 25.000 kroner i bot for sexkjøp

Politiet i Vest-Finnmark har pågrepet to personer for prostitusjon i Hammerfest. To kvinner av utenlandsk opprinnelse er pågrepet og en mann i 40-årene årene er ilagt forelegg på 25.000 tusen.

Hammerfest

Politiet i Hammerfest har for første gang pågrepet noen for prostitusjon, og i tillegg bøtelagt en mann mistenkt for brudd på sexkjøpsloven.

Foto: Atle Markeng / NRK

– Vi kom over en sak i går kveld etter at vi fikk melding om at det var mistanke om prostitusjon på et av byens hoteller. Og det er etter det vi har tatt inn to damer av afrikansk opprinnelse, forteller operasjonsleder Jan Olav Schjølberg ved Vest-Finnmark politidistrikt.

Liker ikke slik aktivitet

Schjølberg forklarer at mannen i 40-årene er ilagt et forelegg på 25.000 kroner på grunn av mistanke om brudd på sexkjøpsloven.

– Størrelsen på boten er høy bøtesats. Vi er ikke glad for slik virksomhet i distriktet vårt, sier han.

Tidligere i vår ble to tilsvarende tilfeller avdekket i Alta, men ifølge operasjonslederen er det første gang at politiet har avdekket et slikt forhold i Hammerfest.

Schjølberg mener det er grunn til å tro at det er en sammenheng mellom de to hendelsene.

Sendes til Oslo

– Det kan virke som om det er de samme som reiser rundt, sier Schjølberg.

De to pågrepne kvinnene vil nå bli transportert til Oslo og overlevert utlendingsenheten. Deretter vil de bli sendt ut av landet, opplyser Vest-Finnmark politidistrikt.