NRK Meny
Normal

Tips oss om din viktigste valgsak

NRK Finnmark ønsker å vite hva velgerne mener er viktige saker i kommunevalget. Kanskje har du helt andre prioriteringer enn politikerne?

Kart Finnmark

Våre journalister ønsker å vite hva du mener er viktige valgsaker. Fra venstre: Máret Eli Buljo, Kristin Forland, Sara Beate Eira og Astrid Krogh.

Foto: Robin Mortensen / NRK

Valglogo

NRK Finnmark ønsker innspill fra velgerne på hva som er viktige valgsaker i kommunene og fylket.

Har du en dårlig vei nabolaget du irriterer deg over, er du frustrert over dårlig vannkvalitet eller er du redd for at nærskolen din kan bli lagt ned?

Slike saker, og mange flere, vil vi ha innspill på. Vi hjelper gjerne til med å sette akkurat din sak på dagsorden i årets valgkamp.

Slik gjør du det

Du kan komme med dine innspill via de sosiale mediene Instagram og Twitter. Eller du kan laste opp dine innspill direkte via vår nettside.

Kort fortalt bruker du emneknaggen #nrkvalg og plasserer innlegget ditt geografisk.

Vi legger alt innhold som er plassert på et sted geografisk inn på et norgeskart. Der kan du også se hvilke andre saker som engasjerer i ditt nærområde.

Her finner du nærmere oppskrift på hvordan du deler ditt innspill og hvordan du går fram på sosiale medier.

NRK tar saken

Journalistene i NRK Finnmark ønsker å bruke innspillene fra velgerne til å lage valgsaker både på radio, TV og nett.

Vi kan ta opp sakene i våre daglige radiosendinger på morgen og ettermiddag, vi kan finne ut hos kommunen hva som er status, og vi kan spørre de ulike partiene som stiller til valg hva de har tenkt til å gjøre med saken.

NRK og Amedia i Finnmark er for tiden på debatturné i hele fylket. Alle kommuner skal besøkes innen valgdagen 14. september, og kanskje akkurat din sak blir tatt opp i debattmøtet i din kommune.

Vi skal også ha en egen fylkestingsdebatt torsdag 10. september i Tana.

Målet er å løfte fram velgernes viktigste saker. Kanskje har du helt andre prioriteringer enn politikerne og media? Vi ønsker derfor å vite hva du mener er valgets viktigste saker.