Tenåring siktet for brann i barnevernsbolig

Politiet vil ta ut siktelse mot en tenåring, etter at en barnevernsinstitusjon i Alta ble totalskadd i brann. Personen er også siktet for to branner i Molde tidligere i år.

Brann i Aleris Mathisdalen i Finnmark

Politiet har nå siktet en person for brannen i Mathisdalen i Alta onsdag 5. oktober. Huset tilhørende barnevernsinstitusjonen Aleris ble totalskadd i brann.

Foto: Stian Strøm / NRK

– Vi vil ta ut en siktelse mot personen i morgen. Vi vil be om varetektsfengsling grunnet gjentagelsesfare, sier politiadvokat Ronny Jørgensen i Finnmark politidistrikt.

Et bofellesskap som tilhørte barnevernsinstitusjonen Aleris i Alta ble sist onsdag totalskadd i brann. Tenåringen som nå er siktet var en av fire som reddet seg ut av boligen.

Jørgensen ønsker ikke å gå inn på hva siktelsen går ut på, eller om tenåringen er avhørt.

Sammenheng med to lignende branner

Brann barnevernsinstitusjon Alta

Brannen i barnevernsboligen i Alta var kraftig. Fire personer reddet seg ut da den brøt ut sent onsdag kveld i forrige uke.

Foto: Stian Strøm / NRK

Tenåringen som nå er siktet for brannen i Alta, er også siktet for to lignende branner i Molde tidligere i år. I Februar og april ble to av bofellesskapene til Aleris i Molde totalskadd i brann. Lensmann Svein Tore Nilsen i Alta sa fredag til Romsdals Budstikke at politiet i Finnmark jobbet ut fra en teori om at brannen i Mathisdalen var påsatt og at det var en sammenheng mellom brannene i Finnmark og Møre og Romsdal.

Kan være for syk til å straffes

Etter at tenåringen ble siktet for brannene i Molde, har vedkommende vært under observasjon av psykiatrisk sakkyndige skriver Romsdals Budstikke. Det for å se om tenåringen er strafferettslig tilregnelighet.

Etter brannen i Molde i april ble tenåringen tvangsinnlagt på barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling i Ålesund, fordi legevakta mente tenåringen var for syk. Det vil bli tatt ut en eventuell påtale mot tenåringen, etter at den psykiastrisk sakkyndige har gjort sin vurdering.

Boligen tilhørende et bofellesskap i Mathisdalen er fullstendig overtent.

NRK kjenner til at boligen som onsdag brant i Mathisdalen i Alta, også ble forsøkt påtent i september.

Foto: Stian Strøm / NRK