Syklist til sykehus etter sammenstøt med tilskuer

Den mannlige syklisten i 60-årene skal ikke ha alvorlige skader etter å ha havnet utenfor veien i et sykkelritt.

Bilde Kviby
Foto: Ida Louise Rostad / NRK

Oppdatert:

– Pasienten har fått moderate skader, og blir værende på UNN i Tromsø for oppfølging inntil videre, sier pressevakt Per-Christian Johansen på UNN til NRK klokken 18.40.

Nødetater rykket ut

Rundt klokken 11 lørdag formiddag mottok politiet i Finnmark melding om at en syklist, som deltok på det lokale sykkelrittet, hadde havnet utenfor veien og truffet en kvinnelig tilskuer. Ulykken skjedde ved Kviby i Alta kommune.

Politi, ambulanse og Sea King rykket ut til stedet.

– En mannlig syklist er fløyet med Sea King til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø, og den kvinnelige tilskueren er fraktet videre fra stedet med ambulanse, sier redningsleder Alf Hågensen i HRS.

Både den mannlige syklisten og den kvinnlige tilskueren er i 60-årene.

(Saken fortsetter under kartet)

Laster kart, vennligst vent...

Utforkjøringen skjedde i Kviby utenfor Alta.

Arrangert for første gang

– Ifølge helsevesenet skal syklisten være relativt hardt skadet. Kvinnen skal være lettere skadet, sier operasjonsleder Lars Gaupset i Vest-Finnmark politidistrikt.

Gaupset sier til NRK at veien på stedet er ikke stengt av, og at sykkelrittet foreløpig går som normalt.

Laster Twitter-innhold

Ifølge nettsidene til Norges sykkelforbund inneholder dagens sykkelritt tre forskjellige øvelser: tempo, bakkeløp og fellesstart. Det var under starten til det første rittet, et 12 kilometer langt temporitt, at ulykka skjedde.

Ifølge Altaposten ble sykkelrittet avsluttet etter ulykken.

– De andre deltakerne synes vi burde avlyse hele rittet, og det var vi i rittledelsen helt enige i. Det ble ikke satt noen tider på grunn av det som skjedde, så det var like greit å avslutte det hele - også av hensyn til de involverte. Det var ingen som hadde lyst til å fortsette, og det er fullt forståelig. Vi får prøve igjen ved en senere anledning, sier Roar Olsen i rittledelsen.

Det er første gang sykkelarrangementet «Skogen Z5» arrangeres.