NRK Meny
Normal

Sydvaranger-sjefene beholdt lukrative lønnsavtaler

Mens de ansatte i det nå konkursrammede selskapet Sydvaranger Gruve gikk ned i lønn for å redde arbeidsplassene sine, beholdt ti ledere lukrative lønnsavtaler.

Sydvaranger

Mens de ansatte gikk ned i lønn i et forsøk på å kutte kostnadene i gruveselskapet, beholdt ti ledere de personlige lønnsavtalene, der selskapet betalte husleia.

Foto: Ksenia Novikova / NRK

Samtidig hadde lederne personlige avtaler der selskapet stilte bolig til rådighet.

De ti lederne beholdt sine avtaler der Sydvaranger Gruve betalte husleia helt til selskapet gikk konkurs i november i fjor.

Leif Petter Madsen

Leif Petter Madsen, bostyrer i konkursboet i Sydvaranger Gruve, konstaterer at det var en del leiekontrakter for ledende ansatte som boet avviklet ved konkursåpning.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

– Det er snakk om totalt ti leieforhold med normale husleier i området. For den enkelte er det selvfølgelig en viktig avtale å ha, sier Leif Petter Madsen som er bostyrer i konkursboet i Sydvaranger Gruve.

Sist uke la Madsen fram listen over kreditorer i gruveselskapet.

I den foreløpige rapporten kom det også fram at ti ledere i Sydvaranger gruve hadde personlige avtaler med selskapet, der Sydvaranger Gruve stilte boliger til rådighet.

Sterk kritisk til ledernes goder

Leder for fagforeningen Nordens Klippe, Henning Bråten, sier avtalen med fri bolig ikke falt i jord hos de ansatte.

– I utgangspunktet har de ansatte vært sterk kritiske til, og stor motstander av, godene de har hatt i form av blant annet fri bolig, sier Bråten.

Henning Bråten

Fagforeningsleder i Nordens Klippe, Henning Bråten, er ikke fornøyd med ledernes kontrakter.

Foto: Amund Trellevik/NRK

Mens de ansatte gikk ned i lønn i et forsøk på å kutte kostnadene i gruveselskapet, som stadig nærmet seg stupet, beholdt ti ledere de personlige lønnsavtalene, der selskapet betalte husleien.

Bostyrer Madsen ønsker ikke å kommentere at lederne beholdt disse avtalene, men konstaterer at det var en del leiekontrakter for ledende ansatte som boet avviklet ved konkursåpning.

Ikke god oversikt over kontraktene

Fagforeningsleder Bråten sier at reduksjon av lønn og goder til ledere var et av forhandlingsgrunnlaget de hadde.

– Det som gjorde dette forhandlingsgrunnlaget vanskelig var at lederne ikke hadde kollektive avtaler, men personlige avtaler, sier han.

Samtidig hadde ikke fagforeningen så god oversikt over kontraktene til lederne, forteller Bråten.

– For at det skulle bli avviklet i et høyt nok tempo så ville det betydd at de måtte ha forhandlet på de personlige kontraktene. Vi var ikke helt fornøyd, for å si det slik, sier han.

Sydvaranger, ansattmøte

Omkring 400 ansatte ble berørt av konkursen i Sydvaranger Gruve. Her er en del av dem på et allmøte i november.

Foto: Ksenia Novikova / NRK

Styreleder i konkursrammede Sydvaranger Gruve, Peter Steiness Larsen, bekrefter overfor NRK at det er gjort personlige lønnsavtaler med ansatte i bedriften, men han har ikke oversikt over hvem dette gjelder, eller når avtalene ble gjort.

Nærmere 400 personer mistet jobben som følge av konkursen, og det er stilt gjeldskrav til boet fra både lokale, nasjonale og internasjonale selskaper på over 3,7 milliarder kroner.

Styreleder Larsen legger til at det ikke er unormalt at man i visse sammenhenger har personlige avtaler i egne lønnspakker.

I dette tilfellet var avtalen om at selskapet betalte husleie en del av totallønna.