NRK Meny
Normal

Sydvaranger Gruve reddet fram til desember

Den kriserammede gruva i Kirkenes har fått betalingsutsettelse av långivere for å finne nye investorer.

Sydvaranger gruve i Kirkenes

Eksisterende avtale med

Foto: Amund Trellevik / NRK

Sydvaranger Gruve hadde fram til slutten av oktober til å finne finansielle løsninger for å betale ned lån til DNB og Innovasjon Norge. Selskapet er på randen av konkurs har bedt om betalingsutsettelse, noe de nå har fått fram til 15. desember.

– Sydvaranger Gruve trenger å styrke sin finansielle stilling gjennom å innhente mer kapital både til arbeidskapital og nødvendige investeringer, samt å restrukturere gjelden for å sikre videre drift. Eksisterende avtaler med våre långivere utløper den 31. oktober, men det kreves mere tid for komme i mål med en endelig avklaring, skriver selskapet i en pressemelding.

«Kroken på døra»

Sydvaranger Gruve er opprinnelig inne i sin siste måned før bedriften måtte ha slått seg konkurs. NRK har nylig meldt at selskapet er i dialog med nye eiere som kan redde de rundt 400 arbeidsplassene i gruva.

Nestleder i fagforeningen Nordens Klippe, Eirik Nilsen, fortalte tidligere i måneden at de ansatte er bekymret.

– Det at folk er frustrert og redde for jobbene sine skjønner vi veldig godt, sier Nilsen.

Forventer normal drift

Sydvaranger Gruve og eierselskapet Northern Iron Limited sendte fredag morgen ut en børsmelding om at de nå får bedre tid til å finne nye eiere.

– Våre långivere, DNB og Innovasjon Norge, vil forlenge avtalene om betalingsutsettelser fram til 15. desember for å gi Sydvaranger Gruve mer tid til gjennomføring av pågående prosesser og diskusjoner. Tschudi-gruppen har tidligere gitt Sydvaranger Gruve støtte gjennom utsettelse av betalingsforpliktelser knyttet til leieavtaler ut desember 2015.

Selskapet skriver også at det er forventet at gruva i Kirkenes opprettholder sin likviditet på et nivå som er tilstrekkelig for å opprettholde normal drift av virksomheten de kommende ukene.

Les også: