NRK Meny
Normal

Sydvaranger Gruve har fått en ekstra måned

Bostyret for Sydvaranger Gruve har inngått en avtale med pantehaverne Innovasjon Norge og DNB om en ny tidsfrist på en måned for å finne nye drivere.

Sydvaranger

Nesten 400 personer mistet jobben da Sydvaranger Gruve gikk konkurs 19. november.

Foto: Ksenia Novikova / NRK

Bostyrer Leif Petter Madsen sier at det er kontakt med flere selskaper, men at en eventuell ny drift i første omgang kun vil sysselsette om lag 50 personer.

Leif Petter Madsen

Bostyrer for Sydvaranger Gruve etter konkursen, Leif Petter Madsen, har fått en ny tidsfrist til å finne en løsning for gruva.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

– Vi har kontakt med både utenlandsk interessent og norske interesser, uten at jeg kan gå noe mer i detaljer på det. Kontakten dreier seg om en overtakelse av virksomheten, sier Madsen.

Han tror ikke gruva vil kunne komme i full skala drift i løpet av det neste året.

– Det jeg synes er riktig å meg å si nå, er jo at med de malmprisene og råvareprisen som er, det som er realistisk er jo å selge for å igangsette virksomheten igjen i en relativ beskjeden målestokk. Så må man avvente markedet før det eventuelt kan økes bemanning, sier Madsen.

– Kan gå kaldt

Hvis bostyreren ikke klarer å finne en løsning for gruva i løpet av kort tid, kan det gå lang tid før den kommer i drift igjen.

– Vi ville da måtte la verket gå kaldt og da vil det jo bli en helt annen vurdering av når det eventuelt skal kunne startes opp en virksomhet igjen og da kan det jo gå flere år, sier Madsen.

Bostyreren har ikke gitt opp håpet om en løsning likevel.

– I slike situasjoner med et konkursbo, så er det som med gjeddene i sivet, plutselig kommer noen skytende frem. Vi gir ikke opp muligheten for kanskje kunne få flere å snakke med fremover.

Les også: Holder gruva varm mens konkursboet leter etter kjøper
Les også: Sydvaranger gruve skylder 2,8 milliarder kroner