Ingen funn av savnet mann etter enorm leteaksjon på havet i Finnmark

Onsdag startet letingen etter mannen som forsvant med båten sin, på havet utenfor Båtsfjord i Finnmark. Torsdag avsluttes søket uten noen spor som indikerer hva som har skjedd.

Leteaksjon utenfor Båtsfjord

Her er Redningsselskapet ute på sjøen fra Båtsfjord til russisk sone. Leteaksjonen etter mannen i 70-årene som er savnet fortsetter gjennom hele kvelden. Både Forsvaret, Kystverket, Redningsselskapet og Hovedredningssentralen for Nord-Norge er ute med båter, helikopter og fly.

Foto: Redningsselskapet

Mandag morgen dro mannen ut med sin 21 fots båt ut på havet utenfor Båtsfjord i Finnmark. Han skulle sette ut flyndregarn.

Onsdag morgen ble mannen meldt savnet av venner.

Det startet en gigantisk redningsaksjon hvor flere båter, fly og helikopter gjorde søk, i tillegg til bakkemannskaper på land.

Torsdag ettermiddag melder Hovedredningssentralen i Nord-Norge (HRS) at søket på havet er avsluttet.

Det er ikke gjort noen funn som kan indikere hva som har skjedd, opplyser de i en pressemelding.

Laster kart, vennligst vent...

Leteområdet er stort.

Enormt leteområde

De opplyser også om at pårørende er varslet. Politiet vil nå vurdere å gjøre videre søk etter en antatt omkommet person.

Både Sivilforsvaret og Båtsfjord Røde Kors vil også fortsette sine søk langs land.

Mange har vært involvert i letingen av mannen, og leteområdet har strukket seg fra Båtsfjord og inn i Russland. Det russiske kystvaktskipet «Viktor Kingisepp» har søkt etter mannen i et område øst for Vardø, i russisk redningsansvarsområde, ifølge HRS.

I Norge har kystvaktskipet «Farm» ledet søket på åpent hav, med hjelp fra redningsskøytene «Reidar von Koss» og «Peter Henry von Koss», samt Kystverkets slepebåt «Far Sabre».

Et Sea King redningshelikopter fra Banak, Kystverkets overvåkingsfly, et av Forsvarets Bell-helikoptre og et Orion-fly har søkt fra luften.

Lokal redningssentral Finnmark har koordinert strandsøk i Båtsfjord-området, med deltakere fra Sivilforsvaret og Båtsfjord Røde Kors.

Laster kart, vennligst vent...

Leteområdet er stort.

– Håp om å finne i god behold

Skipsfører Stein Harald Henriksen var én av dem som var ute på leting på havet.

– Vi har selvsagt håp om å finne han i god behold, sa skipsfører på RS 110 «Reidar von koss», Stein Harald Henriksen, til iFinnmark.

Mannen er beskrevet som sjøvant, ifølge avisen.