Normal

Stjal snøskutere – ble fersket av eieren selv

Like etter to tyver hadde gjort innbrudd ved en bedrift og deretter stjålet to private snøskutere, tok eieren dem på fersken.

Innbrudd

Bildet er fra overvåkningskameraet til Alta Motorsenter, og viser tyven på tur ut av bygget etter innbruddet.

Foto: Alta Motorsenter

To personer i Alta ble onsdags morgen pågrepet, mistenkt for å ha gjort innbrudd i en bedrift og deretter stjålet to snøskutere fra en privatadresse.

Deretter dro de til Amtmannsnes for å stjele to snøskutere, ifølge Altaposten som skrev om den spesielle tyveriraiden først. Der skulle de ha hektet

– Han har klatra opp på terrassen, knust døra og gått inn på kontoret mitt, sier daglig leder ved Alta Motorsenter, Ole Steinar Østlyngen til NRK.

På bildene fra overvåkningskameraet ser det ut som innbruddstyven holder noe i hendene på veien ut, men hva er fremdeles usikkert.

Ole Steiar Østlyngen

Daglig leder ved Alta Motorsenter, Ole Steinar Østlyngen.

Foto: Marte Lindi

– Vi vet rett og slett ikke hva de har tatt, sier Østlyngen.

Gjort innbrudd i samme bedrift før

Østlyngen ved Alta Motorsenter mener det lille utbyttet innbruddstyven kom ut med var på grunn av at han ble skremt av alarmen i bygget. Selve alarmen rakk ikke å gå av, men en pipelyd som kommer i forkant kan være det som skremte tyven ut.

Innbruddstyven er derimot kjent ved motorsenteret, for det er ikke første gang han avlegger bedriften en visitt på natterstid.

– Det er ikke første gang han er her og vi vet godt hvem han er.

– Det er heller ikke første gang vi opplever innbrudd, jeg har opplevd en del innbrudd her i løpet av min tid, men dette kan man jo si var et skånsomt innbrudd. Men det er klart, det er jo ikke noe artig, sier Ole Steinar Østlyngen til NRK.

Dro videre på tyveriraid

Rundt klokken seks onsdags morgen fikk politiet inn melding fra en person som sier han var kommet over de to tyvene.

Da var de i Raipas og holdt på å prøve å få skuterne av tilhengeren de hadde hektet på bak bilen, skriver Altaposten.

– Den ene skuteren var da eid av han som meldte inn til oss, sier operasjonsleder Geir Roar Nesbø i Vest-Finnmark politidistrikt til NRK.

– Han hadde en konfrontasjon med disse to personene som han observerte,

Politiet stanset senere bilen de to brukte til gjerningen, og pågrep begge to. De to tyvene ble satt i arrest, og skal senere i avhør i forhold til både innbruddet ved Alta Motorsenter og de to stjålne snøskuterne.

– Vi har ting som tyder på at de kan være involvert i et innbrudd i en bedrift i Alta i løpet av natta. Vi gjør etterforskning der også for å se om det medfører riktighet, sier operasjonslederen.

Kjenner dere til disse to personene fra før av?

– Det er personer som vi har litt kjennskap til ja.