NRK Meny
Normal

Sov ut rusen i bil full av tjuvgods. Da banket politiet på ruta

Politiet i Finnmark har pågrepet to personer som skal ha satt fyr på en idrettshall i Finnmark og stjålet teknologi, våpen og krykker.

Tjuvgods

Folk i Alta i Finnmark har tirsdag vært innom politihuset for å finne gjenstander tyvene har stjålet. Politiet mener de to har vært meget aktive i Alta etter sommeren, og at de står bak flere tilfeller av biltyverier og innbruddstyverier fra både privatpersoner og bedrifter.

Foto: Politiet

De to som politiet har pågrepet i Alta, mistenkes å stå bak mellom 10 og 15 tilfeller av tyveri, innbrudd og forsøk på brannstiftelse. Begge er menn i midten av 30-årene og er nå varetektsfengslet i fire uker.

Politiet mener de to har vært meget aktive i Alta etter sommeren, og at de står bak flere tilfeller av biltyverier og innbruddstyverier fra både privatpersoner og bedrifter.

– De innrømmer å ha gjort enkelte ting, men vi er på langt nær ferdig med denne saken. Flere forhold kan dukke opp, sier regionlensmann Svein Tore Nilsen.

Lensmann Svein Tore Nilsen

Politiet tror de har fått tak i det meste av tyvegodset, forteller regionlensmann Svein Tore Nilsen.

Foto: Kristin Forland / NRK

Sov i bilen

De siktede ble pågrepet etter tips fra publikum. Politiet ble kontaktet med melding om at en person var observert sovende i en bil litt utenfor Alta.

Politipatruljen rykket ut og traff på en gammel kjenning som sov ut rusen. Bilen var stjålet og fylt med tjuvgods.

Vedkommende ble tatt inn til politistasjonen mens tingene ble beslaglagt. Mye har allerede blitt hentet av rettmessige eiere.

Grov tyveri og skadeverk

I avhør på politistasjonen ble det avdekket at flere var involvert i de kriminelle handlingene, som førte til at en annen person også ble arrestert.

– De to er siktet for flere tilfeller av det vi kaller «grovt tyveri», brudd på våpenloven og for skadeverk. Det siste gjelder branntilfellene hvor vi mistenker at de pågrepne er ansvarlige. Både Finnmarkshallen og kulturskolen kan nevnes. Ellers er det mistanke om kjøring i ruset tilstand og bilbrukstyveri, utdyper Nilsen.