NRK Meny
Normal

Søsken gjorde rent bord i snøskuter-VM

ALTA(NRK): Den svenske familien Renheim drar hjem fra verdensmesterskapet i Alta med to gullmedaljer.

VM mester i skutercross 2016

Søsknene Marica og Adam Renheim fra Sverige ble begge verdensmestere i skutercross lørdag ettermiddag i Alta.

Foto: Kristian Sønvisen Bye / NRK

– Det kjennes superbra akkurat nå. Det er enormt. Jeg har aldri vært med i et VM før, så det føles bra å vinne, sier Monica Renheim fra Sverige.

Lørdag ettermiddag kunne hun kalle seg verdensmester, etter å ha vunnet VM i skutercross som ble arrangert i Alta.

– Det betyr mye for hele laget og for sponsorene at man får valuta for den jobben man legger ned, sier Renheim som har flere seiere i den amerikanske skuterserien.

Skuter-VM Alta

Det var stor fart og mange hopp da snøskutere konkurrerte i Alta i VM, EM og NM lørdag.

Foto: Kristian Sønvisen Bye / NRK

Hun fikk imidlertid mer å glede seg over. Like etter at hun selv hadde kjørt først over mållinjen gikk hennes bror Adam til topps i herre-konkurransen.

– Det var dette vi dro hitt for, og vi lyktes, sier hun.

Bror Reinheim til topps i herreklassen

– Jeg har jobbet hardt for dette her, sier Adam Reinheim som har vært en hel sesong i USA og deltatt i 16 konkurranser, samt X-games. Nå kan han i likhet med søsteren, kalle seg verdensmester.

Renheim vant kvalifiseringen og fikk derfor velge startspor i finalen. Det mener han hadde mye å si for seieren.

– Jeg valgte et startspor som jeg syntes så bra ut, noe det var. Jeg fikk en klokkeren start og kunne bare kjøre rett i ledelsen, sier han.

Kvenvikmoen
Foto: Kristian Sønvisen Bye

Norske bronsemedaljer

Beste norske i VM ble Elias Ishoel (17) fra Oppdal. Han sikret en bronse, etter å ha hatt problemer med skuteren underveis i finalen.

– Jeg fikk en ok start og kom kanskje ut som nummer seks, syv, eller åtte. Klarte så å komme meg ganske raskt opp på andreplass. Det var et langt løp og jeg gjorde det jeg kunne for å finne et bra spor, samtidig som jeg nærmet meg Adam, sier han.

Ishoel endte på en tredjeplass, etter at han mot slutten av vm-løpet fikk problemer med skuteren.

– Jeg fikk maskintrøbbel og forsøkte å holde plasseringen resten av løpet, men jeg mistet en plassering. Jeg er overrasket over at jeg holdt den plassen, så jeg er fornøyd med å komme på pallen, sier Ishoel.

Også i kvinneklassen ble det norsk bronsemedalje. Malene Andersen fra Vadsø tok den plassen, like bak svenskene Monica Renheim og Emilia Dahlgren.