NRK Meny
Normal

Sørøyrocken utsolgt igjen: – Vi kommer aldri til å utvide

Sørøyrocken 2015 ble gjennomført nok en gang med et fullsatt Tørrfiskloft og smørblidt festivalpublikum. Festivalsjefen vil likevel ikke vurdere en utvidelse av festivalen, som går under slagordet «den koselige festivalen».

Violet Road

Publikum flokket til scenen en god halvtime før konserten med Violet Road startet på lørdag for å sikre seg gode plasser. Stemningen under festivalens siste konsert var til å ta og føle på.

Foto: Sunniva Sollied Møller

– Jeg har hørt om festivalen i mange år, og mange har sagt at jeg må komme meg hit og oppleve den, for det er noe helt spesielt å være her ute på Sørøya. De har jo slagordet «den koselige festivalen», så jeg regner med det skal bli koselig, med god musikk og herlig stemning, sier Ellen Wæraas i det hun ankommer havna i Sørvær.

Ellen Wæraas

Ellen Wæraas storkoste seg på festivalen, og sier at hun definitivt skal tilbake.

Foto: Sunniva Sollied Møller

Sørøyrocken ble i helga arrangert for fjerde gang, og Wæraas var en av rundt 600 besøkende. «Den koseligste festivalen», slagordet til festivalen, kunne hun gå god for to dager senere.

– Verdens koseligste festival er det absolutt. Det var stemning godt oppunder taket, god musikk, god øl, og masse kjente fjes overalt. Samværet er spesielt når det er på en så liten plass, jeg føler at vi er som en liten familie her, sier hun.

– Spesielt å se hele publikum i øynene

Hennes favoritt var Sondre Justad, som spilte på Tørrfiskloftet på fredag. Også han mener at det er noe spesielt med at festivalen er liten og intim.

– Det er veldig spesielt når man kommer så nært på folk, det blir veldig intimt og en spesiell stemning når man nesten kan se hver og en av publikum inn i øynene, sa han etter en konsert preget av allsang og trampklapp.

Ida Maria

Ida Maria var siste artist på fredag, og gjennomførte i følge festivalsjefen en fenomenal konsert.

Foto: Sunniva Sollied Møller
Sondre Justad

Sondre Justadspilte for første gang på Sørøyrocken, og satte pris på at det var så lite og intimt.

Foto: Sunniva Sollied Møller/NRK

Festivalens størrelse må ikke forveksles med å være liten i innhold. Historievandring, workshop for barn og ungdom, kirkekonsert og helikoptertur er noen av aktivitetene som holder liv i Sørvær når det ikke spilles opp til fest inne på Tørrfiskloftet.

– Skal aldri utvide

Festivalen var for andre år på rad utsolgt, men avtroppende festivalsjef Ken Arne Brox sier at de likevel ikke kommer til å utvide.

– Det kommer aldri til å bli noen utvidelse av festivalen, det skal være en intimfestival, det bestemte vi fra dag en. Vi skal ikke bli noe større, da ødelegger vi festivalen. Vi skal være der vi er nå, og fortsette med det, sier han.

Andre artister under årets festival var Kari Bremnes, Miksha, Trendsettarklubben, Ida Maria og Violet Road.

Ken Arne Brox

Ken Arne Brox hadde sitt siste år som festivalsjef, og synes årets festival var en suksess.

Foto: Sunniva Sollied Møller