NRK Meny
Normal

Snurret seg til å bli fotgjengere

To menn har mistet førerkortet etter å ha lekt seg med bilene sine. De to snurret rundt og rundt rett foran nesa til en politipatrulje i Lakselv.

Politikontroll Konnerudbakkene

Skal du snurre rundt og rundt og rundt er det ikke spesielt smart å gjøre det foran øynene til politifolk. Illustrasjonsfoto.

Foto: Anders Nielsen / NRK

I løpet av under fem timer i helga fikk to menn, begge i 20-årene, endret status fra bilist til fotgjenger.

– Det var i 23.30-tiden at en av våre patruljer ble vitne til at en bilist sladdet i sentrum av Lakselv. Det var en håndtering av bilen som ble vurdert så uforsvarlig at patruljen besluttet å ta beslag i mannens førerkort, forteller operasjonsleder Geir Roar Nesbø i Finnmark politidistrikt.

Ny runde

Det var ikke slutt med det. Noen timer senere gjentok det hele seg, men da med en annen mann bak rattet, opplyser Nesbø.

– Vi har hatt en tilsvarende hendelse litt senere på natta. Klokka 03.45 skjer det samme. En bil som sladder i sentrum, rett i nærheten av en politipatrulje. Da ble det enda en gang tatt beslag i bilførerens sertifikat, forteller operasjonslederen.

Fristende

Geir Roar Nesbø antar at fristelsen nok tok overhånd for de to mennene som nå er uten førerkort.

– Det kan kanskje være fristende når det blir glatt med det første snøfallet, men det virker ikke som det var så lurt i disse tilfellene.

Operasjonsleder Nesbø har et håp om at det ikke blir veldig mange førerkortbeslag som følge av sladding, i etterkant av de to som ble utført fredag kveld og natt til lørdag.

– Vi får håpe dette har hatt allmennpreventiv virkning.