NRK Meny
Normal

Snøskuterdrama: – Det var bare så vidt vi fikk GPS-koordinatene

Dårlig mobildekning gjorde det nesten umulig å varsle om en snøskuterulykke ved Tranevann på Ifjordfjellet i Finnmark. Nå er den skadde føreren på sykehuset.

Skuterulykke ved Tranevann

Ulykka skjedde ved Guorgajávri (Tranevann) i Lebesby kommune.

Foto: Knut-Sverre Horn

Helikopteret med den skadde skuterføreren landet i Kirkenes omkring klokka 21.45. Klokka 22.30 var han fortsatt til undersøkelse, og Helse Finnmark vil opplyse om tilstanden hans tirsdag morgen.

Politiets operasjonssentralen har få detaljer om ulykken. Det eneste de vet er at mannen i 40-årene kom bort fra resten av følget og kjørte utfor en skrent.

De fikk melding om ulykken i 19-tida, men det var så dårlig telefondekning at politiet ikke klarte å få presise opplysninger.

– Det var bare så vidt vi fikk GPS-koordinatene, sier operasjonsleder Torfinn Halvari til NRK.

Dårlig vær

De fikk likevel posisjonen, slik at redningshelikopteret kunne finne fram til ulykka ved Guorgajávri (Tranevann) i Lebesby, ca. fem mil fra Tana bru.

Redningsleder Olav Bjørgaas ved Hovedredningssentralen sier at helikopteret også tok med seg flere personer i følget, fordi det var såpass dårlig vær i området, med vind og snøbyger.

Frostskader

Ifølge HRS dreier det seg om fem personer. En voksen mann har fått frostskader på føttene.

– Det kan ha sammenheng med at det var en del overvann i området, sier Bjørgaas.

I tillegg var en mor med to barn med i helikopteret. Politiet trodde mandag kveld at også et av barna hadde fått frostskader, men det har ikke HRS opplysninger om.

De fem utgjorde et privat turfølge, og det var ikke snakk om noen organisert tur.