NRK Meny
Normal

Snart kan vi vente oss varmere vær

Fra neste uke kan gradestokken bikke 10 plussgrader. Det kan virke som våren har begynt å komme til Finnmark.

Nordkapp i kveldssol

Nordkappplatået i kvelddsol denne måneden.

Foto: Harald Mikal Halvorsen

Se lesernes værbilder nederst i saken!

Våren har foreløpig ikke tatt tak for fullt i Finnmark.

– De neste dagene blir det litt vind og enkelte snøbyger. Etter hvert vil vinden dreie til en mer sørlig retning, forteller Vakthavende meteorolog hos Meteorologisk institutt i Tromsø, Rafael Grote.

– Det blir oppholdsvær for det meste og noen timer med sol. Så det ser ikke så verst ut. Vinden vil øke i løpet av kvelden i vest, og liten kuling i de mest utsatte kystområdene i Vest-Finnmark, sier han.

Mot helgen melder Grote om lavtrykk i øst og en del vind langs kysten av Varangerhalvøya.

– I vest blir det litt vind, men for det meste opphold, sier han.

– Må være forberedt på alt

Vi kan glede oss over lysere og varmere dager. Men det er litt tidlig å pakke vekk vinterklær og snøskuffer. April måned kan være veldig lunefull. Det kan komme både haglbyger og snøstorm i april, og ofte kommer værskiftene brått og uventet.

– I april måned må vi være forberedt på alt, sier meteorolog Trond Lien.

–​ Det er helt normalt med snø. Det kan fortsatt komme polare lavtrykk. Snøsmeltinga er i gang men går ikke så fort i klarvær. Det er kjølig på natta med temperaturer på minussiden, mens det er soloppvarming og plussgrader på dagen, sier han.

Varmere fra neste uke

Fra neste uke av kan det være at Finnmark får en forsmak på våren. Grote kan melde om rolige vindforhold, oppholdsvær og varmere i været.

– I midten av neste uke ser det ut som det kommer litt nedbør. Det blir varmere, men også sjanse for at det kommer noe nedbør, sier han.

– Den kalde luften vil fortsatt vedvare en stund fremover. Det blir først litt ut i neste uke at temperaturen kan stige. Tirsdag kan temperaturene bli mellom fem og ti grader, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..