Slik har du aldri sett lokalpolitikeren før

Mannekeng-utfordringen har nådd Finnmark og Ravneknausen. Otto Strand (KrF), blir virkelig tatt med hånden i fløten. – Synes det var greit at jeg fikk smake på kremen flere ganger, ler han.

Mannekeng-utfordring

På Instagram fins det i overkant av 500.000 innlegg med emneknaggen #MannequinChallenge. Se en versjon fra en Finnmarksfamilie i saken.

Foto: Skjermdump

Det har de siste ukene florert av videoer av mennesker som står stille i en morsom positur på Facebook, også kalt #MannequinChallenge. Nå har trenden spredd seg til Finnmark og vi får se en lokalpolitiker, Otto Strand, i en helt ny positur.

– Det var morsomt å være med på, forklarer han.

Brukte tre forsøk

Utfordringa går ut på å stå helt stille som en utstillingsdokke i en hverdagslig situasjon mens en person går rundt og filmer.

Nå har trenden for fullt kommet til Norge, og føyer seg i rekka av tidligere sosiale medietrender som «planking», «Harlem Shake» og danseutfordringa «Juju on that beat».

Det var Gisell Bedi, niesen til Strand, som ville gjøre noe morsomt på det årlige juleselskapet med familien.

– Det måtte tre opptak til før jeg følte at det satt. Det var ikke alle som sto stille de første gangene så det var en utfordring, sier Bedi.

Hun forklarer at det selv med flere forsøk var noen som nøt de mange opptakene mer enn andre, og refererer til sin onkel Otto.

– Det var nok fint for onkel som fikk stikke fingeren i bolla med kremfløte tre ganger, sier hun.

– Ja, jeg synes det var greit. Det var godt å smake på kremen så mange ganger, ler han.

En mulig ny tradisjon

På videoen ser vi blant annet en liten fektekamp mellom en 19-åring og et barn, ei dame som er mer enn klar for toalettbesøk og ei dame som er i ferd med å falle ned en trapp.

Bedi forteller videre at de til neste år planlegger noe annet skøy.

– Vi har tenkt på om vi kanskje skal ta et bilde der vi alle er iflørt stygge julegensere, sier Gisell.

Se videoen her:

Mannequin challenge video fra Vadsø