Slik blir været i helgen: Fortsatt mildt

I kveld er det spådd kraftig vind på kysten. Ellers er det lite i værmeldinga som tyder på at vi er i januar.

Ensom bilist

Fredag og natt til lørdag kan vi forvente lokalt sterke vindkast. Ellers er været mildt i Finnmark.

Foto: Jan Harald Tomassen / NRK

Ifølge værmeldinga får vi lokalt sterke vindkast i Finnmark frem til natt til lørdag. Kyst- og fjordstrøkene i fylket får liten storm og vindkast på 25-30 m/s, men vinden skal stilne i løpet av natten.

– Honningsvåg er særlig utsatt. Innover i landet blir det mindre vind. Det skal ikke komme mye nedbør noe sted i fylket, mend et er forferdelig glatt på veiene da, forteller meteorolog Trond Lien.

Laster Instagram-innhold

Mindre vind, mulig nedbør

– På lørdag skal den sterke vinden minke betydelig. Men utover ettermiddagen og kvelden, kan det likevel øke på til en liten kuling på utsatte steder, ifølge meteorologen.

Lørdag kan også komme til å by på nedbør. Det meste vil i så fall komme i ytre strøk av Vest-Finnmark, mens det ser ut til å bli minst nedbør i øst.

– I morgen kan det komme litt regn, snø eller sludd her og der, men det blir nok ikke mye. Det blir for det meste oppholdsvær.

Laster Instagram-innhold

Mildværet fortsetter

Tidligere i dag var det åtte varmegrader på Banak og det er mildt ellers i fylket også. Det vil trolig ikke endre seg i løpet av helgen.

– Temperaturen er ikke så mye over null, men søndagsværet blir stort sett greit. Det blir oppholdsvær og forholdsvis tørt, sier Lien.

Laster Instagram-innhold