NRK Meny
Normal

Slik blir resten av påskeværet

Det blir ikke mye sol resten av påsken, men et lite lysglimt kan vi se frem til.

Vidda

Det har vært flere fine dager med sol og blå himmel denne påsken. Her fra skiløypa til Reinbukkelvhytta på Finnmarksvidda.

Foto: Sunniva Sollied Møller / NRK

– Det var vel egentlig i går som var den fine dagen.

Det sier vakthavende meteorolog ved Værvarslingen for Nord-Norge, Gunnar Noer. Skydekke og noe nedbør er det som kommer til å prege resten av påskeværet.

Utover dagen i dag vil det bli nedbør både i Troms og Finnmark.

– Det er et nedbørsområde på vei opp fra Nordland. Det er i ferd med å gi litt nedbør i Troms. I øyeblikket snør det litt på Bardufoss. Det vil også spre seg nordover. Til i ettermiddag og mot kvelden, vil det gi nedbør på vidda i Finnmark, sier han.

Her kan du holde deg oppdatert på siste nytt om påskeværet.

Kan klarne opp

For dagen i morgen er det ventet vind.

– Sørlig frisk bris og det blir en ganske skyet værtype. Det kan bli liten kuling særlig i Vest-Finnmark, kanskje også i Troms på utsatte steder, sier han.

Men et lite lysglimt kan komme i løpet av påskeaften, som kan gi klarvær utover dagen.

– Det kan bli ganske fint vær i Troms og Vest-Finnmark midt på dagen i morgen. I Øst-Finnmark vil det fortsatt henge igjen en del skyer, sier han.

Plussgrader i begge fylkene

Det vil være forholdsvis mildt de neste dagene i begge fylkene.

– I dag ligger det på en rundt null grader, så stiger det til fire-fem plussgrader i løpet av helgen. I Vest-Finnmark vil vi se mye av det samme, sier han.

Øst-Finnmark vil også få plussgrader etter hvert.

– Det blir mildvær, mye sørlig vind og ganske skyet utover. På kort sikt er det en glippe i morgen der man kan se litt sol. Søndagen blir igjen ganske skyet, sier han.