NRK Meny
Normal

Sivile får ansvar for lagring og forsyning av HV-materiell

Et nytt logistikkonsept til understøttelse av Heimevernet (HV) skal iverksettes, for å gi HV høyere beredskap, raskere reaksjonsevne og større utholdenhet.

Befalselever på Porsangmoen

Heimevernet skal forbedres ved at sivile aktører får ansvar for lagring og forsyning av HV-materiell. Her øver befalselever fra Heimevernet på objektssikring på Porsangmoen.

Foto: Synne Nilsson/Forsvaret

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Torsdag 23. juni iverksettes et nytt logistikkonsept til understøttelse av Heimevernet (HV). Sivile aktører får nå ansvaret for lagring og forsyning av HV-materiell i freds- og krisetid. Det gir HV en høyere beredskap, raskere reaksjonsevne og større utholdenhet.

Løsningen fører til at HV-soldatene ikke lenger må møte opp på et lager for utdeling av utstyr før de kan yte innsats i en nasjonal krisehåndtering, skriver Forsvarets logistikkorganisasjon i en pressemelding.

Isteden skal norske NorSea Group, leverandør av base- og logistikktjenester langs hele Norgeskysten, levere forsyningen av ferdigoppsatte containere direkte til hvert enkelt HV-distrikt, samt lagring og rekondisjonering etter bruk.

Dette er en del av en større rammeavtale inngått mellom Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) og selskapet Wilnor Governmental Services, som et ledd i en effektivisering av hele logistikkfunksjonen i Forsvaret.

23. juni arrangeres en åpningsmarkering ved Polarbase i Hammerfest klokken 15.00. Der vil det blant annet bli mulighet for å få omvisning av NorSea Groups ca. 550.000 kvadratmeter store havnebase hvor Forsvarets forsyningscontainerne står lagret.