Sissels 6. Eurovision-finale: – Hjertet banker og man får tårer i øynene

Sissel Irene har vært på seks internasjonale Eurovision Song Contest-finaler. Nå gleder hun seg over gode muligheter for norsk seier i Wien.

Sissel på Grand Prix

Sissel Irene Kristoffersen inne på arenaen under en av delfinalene.

Foto: Sissel Irene Kristoffersen

I går gikk Norge videre fra delfinalen i Eurovision Song Contest, og mange spår at det norske bidraget vil få en god plassering.

En av dem som får oppleve det hele live fra salen i Wien er Sissel Irene Kristoffersen fra Hasvik. Årets finale blir den sjette i rekken for henne.

– Når man først reiser til finalen én gang er det ingen vei tilbake. Da reiser man flere ganger, sier hun.

Sissel på Grand Prix

Sissel med flere Grand Prix-frelste fra Irland, Sverige, Venesuela Danmark Hellas Portugal utenfor Wiener Stadthalle

Som en familie

Den fantastiske stemningen i salen der det hele foregår, og i tillegg til å møte andre Grand Prix-frelste, er grunnen til at Sissel vender tilbake år etter år. Hun deler bosted med to andre fra Danmark og Sverige.

– Å få være i salen og kjenne på stemningen. Applausen som løfter taket. Det er helt fantastisk. Etter hvert når man møter mennesker er det som en ferieuke med den litt utvidede familien. Det er ekstra stas å stå sammen med dem og få oppleve dette. Det er en sitrende stemning. Man kjenner hjertet banke og får tårer i øynene, sier hun.

Kjetil Mørland og Debrah Scarlett

Kjetil Mørland og Debrah Scarlett, fremfører det norske bidraget 'A Monser Like Me'

Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

Gode muligheter for Norge

Sveriges bidrag som fremføres av Måns Zelmerlöw har tronet øvers på listene til bookmarkene helt siden han vant den svenske Melodifestivalen. Men ifølge Sissel er det norske bidraget også godt likt og har gode muligheter for å vinne.

– Begge de skandinaviske bidragene er veldig godt likt. Men jeg holder en knapp på Norge. Fordi det er noe magisk når de to står på scenen og synger. De griper hele salen når de står der. Så vi håper selvfølgelig at det går vår vei, sier hun.

Eurovision-finalen i Wien kan du se på NRK 1 lørdag klokken 21.00. Det norske bidraget går på som nummer ni, Sverige følger hakk i hæl som nummer ti.

Sissel på Grand Prix

Sissel med artisten som fremfører det rumenske bidraget.