Sikret seg rekordkontrakt på det nye sykehuset

Kirkenes Byggservice sikret seg «tidenes kontrakt» til 400 millioner kroner, og lover å invitere med det lokale næringsliv.

Nye Kirkenes sykehus

Sykehuset bygges ved Andrevann i Kirkenes.

Foto: Grafikk: Momentum Arkitekter AS

– Kirkenes Byggservice skal bygge kjelleren og første etasje på det nye sykehuset i Kirkenes. I dag var en viktig markering av en stor kontrakt, som vi synes er veldig bra at blir gitt til det lokale næringsliv i Finnmark og Sør-Varanger, sier administrerende direktør Torbjørn Aas i Finnmarkssykehuset.

Tirsdag møtte Aas representanter fra entreprenør Kirkenes Byggservice i Kirkenes for å signere kontrakten til en verdi av 400 millioner kroner.

– Det er en stor kontrakt for et lokalt firma. I tillegg bruker de lokale underleverandører. Vi bidrar både til verdiskapning og kompetansebygging i lokalmiljøet, mener Aas.

Fornøyd

Daglig leder Jonny Bergmann i Kirkenes Byggservice er glad for å ha landet tidenes byggekontrakt for deres del.

– Dette er den største kontrakten vi har hatt. Vi har hatt Kirkenes lufthavn før, men dette er tidenes kontrakt. En kontrakt av denne størrelsen er det få av. Vi er glad for å ha fått den, og skal gjøre vårt for at det skal bli bra prosjekt, sier han.

Ifølge Bergmann er det viktig å tilrettelegge for at lokale bedrifter kan sikre seg underkontrakter.

– Det er en stor kontrakt, og det blir mange oppdrag i vår kontrakt. Det betyr mye for lokalmiljøet. Vi innhenter priser, og har håp og tro å få lokale bedrifter med, sier Bergmann.

I dag har firmaet snaue 30 ansatte. Byggearbeidet vil pågå ut 2016.

Nye Kirkenes sykehus

Det nye sykehuset skal stå ferdig i 2017.

Foto: Momentum Arkitekter AS

Vant konkurranse

Kirkenes Byggservice har fått en tredjedel av totalkontrakten for det nye sykehuset i Kirkenes.

– Kirkenes Byggservice har sammen med en tysk leverandør levert tilbudet som var best og mest gunstig på pris. De er valgt på bakgrunn av kriteriene som er lagt til grunn, og vi er trygge på at de vil levere, sier Aas.

Tysk leverandør

Kontrakten til Kirkenes-entrenøren inkluderer teknisk sentral, sentralkjøkken, personalgarderober, varemottak og andre driftsfunksjoner.

Det tyske selskapet Cadolto Fertiggebäude GmbH skal bygge plan to og tre av sykehuset. Ifølge en tidligere pressemelding bygges disse som ferdige seksjoner på fabrikk i Tyskland, transporteres sjøveien til Kirkenes og monteres på byggeplassen.

Kostnadsrammen for det nye sykehuset er 1,46 milliarder kroner.