NRK Meny
Normal

Sendt til Oslo med moderate skader etter ulykken på Sørøya

En mann som skal ha vært på jobb for et oppdrettsselskap innerst i Dønnesfjorden på Sørøya lørdag, er nå sendt til Oslo for behandling.

Laster kart, vennligst vent...

Det var i halv to tiden lørdag at de første redningsmannskapene ble sendt til mot Dønnesfjorden på Sørøya etter en arbeidsulykke.

– Mannen har kuttskader, og mulig brudd i armen. Han fraktes nå til sykehus i Tromsø, opplyste redningsleder Øyvind Aadde ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge (HRS) lørdag.

Mannen er nå sendt videre til Oslo universitetssykehus med moderate skader opplyser kommunikasjonssjef på Universitetssykehuset Nord-Norge Hilde Pettersen.

Falt fra egen båt

Et redningshelikopter, en redningsskøyte og politiet var på ulykkesstedet, men politiet vet ikke hva som har skjedd forut for ulykken, men beskriver den slik:

– En mann falt over bord fra en speedbåt, og ble overkjørt flere ganger. Han har knekt arm og mulig fått avrevet noen fingre, opplyser operasjonsleder i Vest-Finnmark politidistrikt Jan-Olav Schjølberg.

Ifølge Schjølberg er Arbeidstilsynet blitt informert om ulykken av firmaet mannen jobbet for. Politiet har avhørt folk som har fått med seg ulykken, men mannen skal selv ha kommet seg på land etter at han falt på havet. Utover det vet politiet lite.

– Det ser ut til at dødmannsknappen ikke har fungert. Vi vet ikke hva som har skjedd, det må vi snakke med han om, sier Schjølberg.

Det var i 13.30-tiden HRS fikk en melding om at en båt gikk i runding i fjorden, og det var bakgrunnen for at redningsmannskaper rykket ut.