Seks skuterførere trosser vanskelige forhold – leter etter savnet reingjeter

En reingjeter i 60-årene er savnet i Pasvikdalen etter å ha havarerte med skuteren tidligere i dag. Forholdene i området er ifølge politiet så vanskelig at det er risikabelt for letemannskapene.

Laster kart, vennligst vent...

I området nordvest for Store Sameti i Pasvikdalen forsøker letemannskapene nå å ta seg fram tross tette snøbyger og vanskelige forhold.

OPPDATERT: Like etter klokka 21 har politiet besluttet å sette inn seks erfarne skuterpatruljer i søket. Samtidig klargjøres ytterligere ressurser som kan settes inn.

Tidligere i kveld kunne operasjonsleder fortelle at det var svært utfordrende forhold:

– Vi slipper ikke folk inni terrenget fordi det er løs snø som gjør at skuterne går gjennom og ned på stein, det snør tett og isen på vannene er ikke trygg, sier operasjonsleder Lars Gaupset ved politiet i Øst-Finnmark.

Det ble slått alarm like før klokka 1600 i ettermiddag, etter at pårørende hadde gjort forsøk på lete etter mannen, som klokka 1330 meldte fra om problemer.

Tilfreds

Operasjonsleder Lars Gaupset ved Finnmark politidistrikt

Foto: Anita Føleide / NRK

Da befant mannen seg nord-nordvest for vannet Store Sameti i et øde område vest for Svanvik i Pasvikdalen.

– Dette er et område uten bebyggelse eller ly av noe slag, sier Gaupset.

Fjellvant og godt kjent

Mannen som er savnet er en reingjeter i 60-årene. Han er fjellvant og svært godt kjent i området, sier operasjonslederen.

– Etter de opplysningene vi har var mannen ute på jobb da han fikk problemer. Ut fra forholdene er det neppe sannsynlig at vedkommende har tatt seg særlig langt til fots, så håpet er jo at han skal ha funnet ly i terrenget og klart å gjøre opp et bål, sier Gaupset.

– Vi vil fortløpende vurdere mulighetene for å sette inn flere folk i søket, men foreløpig må vi tenke på letemannskapenes sikkerhet, for både forholdene på bakken og tette snøbyger gjør dette vanskelig, sier operasjonslederen.

Gaupset opplyser like etter klokka 22 fredag kveld at det fortsatt er uaktuelt for redningshelikopteret fra Banak å fly inn i området på grunn av været. Det er vind og tette snøbyger med dårlig sikt i området.