NRK Meny
Normal

Hit fra Vadsø med musikkvideo-premiere

Låten «Make Me a Bird» fra Arcane Station i Vadsø går landet rundt. Nå kan du se premiere av musikkvideoen.

Arcane Station

Thomas Pettersen driver musikk-konseptet Arcane Station fra lydstudioet han har i en hytte i bakhagen i Vadsø.

Foto: Knut Åserud

I en liten hytte i bakhagen i Vadsø, lager Thomas Pettersen sin elektroniske popmusikk, som har fått oppmerksomhet fra hele landet.

Låten «Make Me a Bird» har fått spilletid på de nasjonale spillelistene i NRK P3 og P1, samt at den har ligget stabilt på «Norway Viral 50», Spotify's liste over de mest delte låtene i Norge, i over 6 uker og har nå passert 200.000 strømminger.

– Det var absolutt ikke forventet, å bli listet på både P3 og P1 i en smell var over all forventning. Og å få såpas god respons på den i tillegg fra publikum er helt utrolig artig, sier Thomas Pettersen, som driver musikk-konseptet Arcane Station.

Låta har han laget sammen med Vadsø-artisten og låtskriveren Marianne Fossli Hekkilæ.

Nå ønsker de å slippe musikkvideoen til «Make Me a Bird» til sitt publikum i Finnmark først.

(Saken fortsetter under videoen.)

Se premieren av musikkvideoen her!

Mørkt tema til mørk sang

Det er en mørk video Thomas Pettersen har valgt til låten.

Videoen handler om et kjærlighetsforhold mellom to menn, som dramatisk blir revet i stykker og får en dyster utgang.

– Jeg synes låta er mørk, så jeg lette etter noe som var i samme gate. Teksten i låta er ganske mørk og jeg synes stemninga i den er mørk, så jeg synes denne videoen passet helt perfekt til den pulsen og stemninga som låta har, sier Pettersen selv om den ferske musikkvideoen.

– Men det er det jeg tenker, men det er jo en radikal tolkning av teksten så det er nok sannsynligvis ikke det folk hadde tenkt når de hørte teksten i utgangspunktet.

(Saken fortsetter under bildet.)

Marianne Fossli Hekkilæ

Marianne Hekkilæ fra Vadsø er stemmen vi hører på låten «Make Me a Bird».

Foto: Rino Engdal

I gang med nye låter

Allerede er Arcane Station i gang med nye låt-prosjekter. Konseptet går ut på at Thomas Pettersen lager all den elektroniske musikklyden, mens han ønsker å samarbeide med flere ulike artister til vokal.

– Det kommer mer, men akkurat når er ikke sikkert, sier Thomas.

– Nå har låta «Make Me a Bird» fått et langt og solid liv, så forhåpentligvis får den et lengre liv nå med musikkvideoen så vi skal ikke avskjære det livet med en ny låt helt ennå. Men ny musikk kommer det, absolutt.

Og å lage musikk i bakgården i Vadsø, er noe Thomas Pettersen vil fortsette med.

– For min del så kunne jeg ha vært hvor som helst i verden bare jeg hadde hatt det utstyret som jeg har her i Vadsø. Musikk kan man lage uansett hvor man er i verden, sier Thomas.