NRK Meny
Normal

Savnet skuterfører funnet omkommet

Savnede Trond Arvid Olsen (56) fra Hammerfest er funnet omkommet etter en skuterlykke i Kvalsund kommune.

Laster kart, vennligst vent...

Funnstedet Rastaby ligger rett over Vargsundet fra Porsa.

Lørdag formiddag ble den savnede Trond Arvid Olsen (56) fra Hammerfest funnet omkommet i fjæra i Rastaby på Seiland. Stedet ligger rett over Vargsundet fra Porsa i Kvalsund kommune, der skuteren til mannen ble funnet i sjøen sist tirsdag.

– Vi har fått kontakt med to bekjente av den avdøde som hadde reist til Seiland, hvor de hadde gått i fjæra, og det var de som fant den omkomne, sier operasjonsleder Lars Jørgen Kleven i Finnmark politidistrikt, avdeling vest.

Funnet ble meldt inn til politiet klokken 10.32 lørdag.

Var på hyttetur

Den savnede ble etterlyst av pårørende denne uka, etter at ingen hadde hørt fra han siden lørdag ettermiddag. Da var han på hytta si i Porsa.

Det har vært gjort omfattende søk etter mannen både på land og i sjøen. Da funnmeldingen kom lørdag var politiet i ferd med å gjøre nye søk i sjøen med undervannskamera.

– Vi hadde antatt at han hadde havnet i sjøen, og hadde innsnevret søksområdet. Og så hadde vi fått hjelp av bekjente til å søke i ytterkantene, sier Kleven.

Fraktes til Hammerfest

Den omkomne blir fraktet til Hammerfest sykehus. De pårørende er ifølge politiet varslet.

Politiet har foreløpig ikke ytterligere kommentarer til omstendigheter rundt ulykken. Det er ikke mistanke om at det skal ha skjedd noe kriminelt.