NRK Meny
Normal

Savnet reindriftsutøver har vært borte i fem dager

Det er gjort resultatløse søk etter en savnet reindriftsutøver på grensa mellom Troms og Finnmark søndag. Familien har ikke sett han på fem dager.

Laster kart, vennligst vent...

En mann er savnet mellom Birtavarre og Kautokeino.

En mannlig reindriftsutøver i 40-årene fra Kautokeino ble søndag meldt savnet mellom Birtavarre i Troms og Kautokeino i Finnmark. Han ble sist sett av sin familie tirsdag 10. mai, altså for fem dager siden.

– Vi leter etter han, og har ganske nylig avsluttet et søk med Sea King fra Banak i Porsanger. Helikopteret har lett på aktuelle steder mellom Kautokeino og Birtavarre, langs traseen han mest sannsynlig har brukt, og på aktuelle hytter i området, sier operasjonsleder Steinar Gudmundsen i Troms politidistrikt.

– Det ga ingen funn, og Sea King-en er returnert til Banak. I natt skal Røde Kors lete. At de venter til natta er fordi det er vanskelig føre i området, og det blir bedre å kjøre snøskuter på natta, sier han.

Mannen ble meldt savnet søndag formiddag av sin familie.

– Paralelt med søket driver vi etteretning, både vi og familien, mot venner og bekjente, sier Gudmundsen.

Politiet vet ikke om mannen har vært alene.

Finnmark politidistrikt bistår også i arbeidet med letemannskap fra Røde Kors i Kautokeino.

– Det ble bedt om bistand fra politiet i Troms kl 21.15, forteller operasjonsleder ved Finnmark politidistrikt, Eirin Hansen Abukar.

Hun forteller at rundt ti personer fra Røde Kors i Kautokeino gjør seg klar for å starte fra Kautokeino og mot Birtavarre.

– De skal sjekke ut tre hytter og området rundt, sier Hansen Abukar.