NRK Meny
Normal

Savnet 82- åring funnet i live

Den savnede Hilmar Karisari er funnet i live og skal etter forholdene være i god form.

Hilmar Karisari
Foto: PRIVAT

– Han ble funnet av en hundeekvipasjeav fra Norske Redningshunder i terrenget sørøst for Bugøynes øst i Finnmark. Han skal nå fraktes ut fra området med et Sea King redningshelikopter, sier operasjonsleder i Øst-Finnmark politidistrikt, Lars Gaupset.

Tilfreds

– Politiet vil rette en stor takk til både alle som har deltatt i søket. De har bidratt med en imponerende innsats over mange timer i dag, sier operasjonsleder Lars Gaupset.

Foto: Anita Føleide / NRK

Gaupset forteller at Karisari er i god form etter forholdene, men terrenget er vanskelig og utilgjengelig, så derfor blir han fraktet ut med helikopter.

Hilmar Karisari har vært savnet fra eldresentret i Bugøynes siden 05.30 fredag morgen.

– Familien er varslet, sier Gaupset. Karisari er bevisst og våken. Han var klar da han ble funnet, men han er noe nedkjølt. Han flys til Kirkenes sykehus for legesjekk.

Takker alle som har deltatt i søket

– Politiet vil rette en stor takk til både alle som har deltatt i søket. Det har vært stort engasjement fra både private, frivillige, etater, alle som har deltatt. De har bidratt med en imponerende innsats over mange timer i dag, sier Gaupset.

Store ressurser ble satt inn for å finne den savnede mannen. Et Sea King helikopter, Røde Kors, Norske redningshunder, Sivilforsvaret, lokalt brannvesen og reinpolitiet har bistått politiet i den omfattende leteaksjonen.

Politiet valgte etter dialog med de pårørende å gå ut med bilde og fullt navn, på bakgrunn av at mannen er dement.