NRK Meny
Normal

Rykket ut til slåsskamp og volleyballkamp

Det var ikke bare i festlig lag det ble basketak lørdag kveld og natt. Også på et idrettsarrangement gikk det hardt for seg.

Operasjonssentralen

Politiet i Finnmark og Troms måtte rykke ut til flere fester lørdag kveld og natt.

Foto: Vestfinnmark politidistrikt

Politiet i de to nordligste fylkene måtte dempe flere feststemte folk i løpet av lørdag kveld og natt.

På Breverudmyra i Alta fikk en feststemt gjeng beskjed om å skru ned volumet på musikken. Det samme skjedde i Bossekopp og på Midtbakken.

I Tromsø har politiet gitt muntlig pålegg til flere festdeltakere, etter å ha mottatt flere meldinger om festbråk og støy.

Men det var ikke bare høy musikk som preget kvelden og natta.

Mindreårige på russefest

Politiet i Vest-Finnmark har siktet en mann i 20-årene for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand. Han er også siktet for besittelse av mindre mengder narkotika.

I Alta fikk en annen mann passet påskrevet etter å ha urinert på offentlig sted. Han blir anmeldt. I Bossekopp skal ungdom ha urinert og laget bråk utenfor en bensinstasjon, men disse forlot stedet i en russebil før politiet kom dit.

Fra en russefest i Sandnesdalen i Kirkenes hentet politiet tre mindreårige, i tillegg til at en mindreårig ble hentet av sine foresatte.

Tre 20-åringer i arresten

I Tromsø ble tre personer innbrakt av politiet i løpet av natta. En kvinne i 20-årene på grunn av beruselse, en mann i 20-årene på grunn av ordensforstyrrelse, og en mann i 20-årene på grunn av slåssing og ordensforstyrrelse.

Også på Finnsnes ble en mann på 19 år anmeldt for ordensforstyrrelse etter slossing i sentrum. Flere personer skal ha vært involvert og politiet etterforsker saken.

Men det er ikke bare på fest at det kan gå hardt for seg. Lørdag kveld ble politiet tilkalt til en volleyballkamp hvor to personer hadde havnet i slåsskamp.

Sloss og ble venner igjen

– Da politiet kom til stedet var både fornærmede og mistenkte venner igjen, skriver Midtre Hålogaland politidistrikt på Twitter.

Den ene personen hadde fått et lite sår på nesen. Den andre, som hadde forårsaket såret, skulle kjøre den skadde til legevakta. Det ble ingen anmeldelse i saken.

Senere måtte politiet i Harstad rykke ut til melding om at en person hadde falt og slått seg.

– Vedkommende ble tatt hånd om av ambulanse, skriver politiet på Twitter.

I Vadsø fikk politiet melding om husbråk og måtte oppklare en uoverenstemmelse.

– Alle glade med de beste forsett for kvelden, skriver politiet i Øst-Finnmark på Twitter.

Senere kjørte politiet i Vadsø hjem en person som skal ha være overstadig beruset. Politiet følger også opp en episode i Ytrebyen i Vadsø, der personer skal ha kjørt med trimmede cross-sykler.