NRK Meny
Normal

Repvik: – Vi har løftet taket for hvor lista skal ligge

Alta IF skåret seks mål i Finnmarkshallen søndag ettermiddag. Trener Rune Repvik er mest fornøyd med at laget hans endelig holdt nullen.

Rune Repvik, hovedtrener Alta IF

Rune Repvik, hovedtrener Alta IF, har grunn til å smile i dag.

Foto: Marte Lindi

Laster innhold, vennligst vent..

– Det smakte veldig godt å avslutte med en sånn kamp som vi gjør i dag – å få en seier i siste kamp før vi tar noen dagers ferie. Både det vi gjør offensivt og – ikke minst – det vi gjør defensivt, er jeg veldig godt fornøyd med, sier Repvik.

Alta har slitt med å holde nullen i år og står så langt med 23 mål baklengs – noe som er mer enn samtlige av de andre lagene på øvre halvdel av tabellen. Men i dag ble det null mål imot, til Repviks store glede.

– Med tanke på selvtilliten og hele det arbeidet gruppa har gjort den siste tiden, var det veldig godt å holde nullen. Det er noe vi tar med oss videre. Det var viktig å få «nullen», slik at vi ser at vi får igjen for arbeidet vi har lagt ned, sier han.

– Lista er høyere

Det sto 1 – 0 til Alta ved pause etter en skåring av Mathias Antonsen Normann. I andre omgang satt finnmarkingene inn hele fem nettkjenninger. Den første med Martin Kristian Norbye i det 55. minutt. Deretter skåret Magnus Killingberg Nikolaisen to, før El Hadj Sega Ngom og Espen Johnsen avsluttet showet.

– De siste to-tre ukene har vi hatt gode treningsuker. Den aller siste uka har holdt et voldsomt høyt nivå. Vi har brutt grenser, og løftet taket for hvor lista skal ligge. Derfor er det veldig godt å få en sånn kamp som vi gjør i dag, sier Repvik.

Espen Johnsen som skåret Altas siste mål i dag, spilte sin siste kamp for klubben:

– Han fikk avslutte karrieren sin på en flott måte. Det unner jeg ham. Espen har vært her i to og et halvt år, og har vært en kulturbærer og et godt forbilde for alle, sier Repvik.

– Opprykk er mulig

Alta ligger nå på 4. plass på tabellen, ni poeng bak Moss som leder 2. divisjon avdeling 2.

– Er opprykk fortsatt mulig?

– Det er mange lag der oppe som kommer til å ta poeng fra hverandre. Vi gir ikke opp, men veien er veldig lang. De lagene der oppe skal gå på mange feilskjær dersom opprykk skal bli en realitet for oss, sier Repvik.