Du trenger:
loff eller franskbrød (gjerne en dag gammel)
urensede reker
Skjær loffen i fingertykke skiver og grav ut litt av innholdet, så det blir en grop i skiva. Hvis du vil, kan du skjære bort skorpene. Brun skivene i margarin eller smult på begge sider.
Rens rekene og lag kraft ved å koke rekehodene i en kasserolle med litt vann i et par minutter. Sett loffskivene og krafta til sides, mens du lage sausen.
Saus:
Smelt noen spiseskjeer margarin og visp inn litt hvetemel eller maisennamel til en tykk blanding. Hell blandingen i varm steikepanne. Tilsett kraft mens du visper. Tilsett helmelk eller vann til en jevn blanding. Pass på at sausen ikke blir for salt, på grunn av rekekrafta. En dæsj sherry kan tilsettes for de som ønsker en ekstra spiss på sausen.
Når sausen er ferdig, skrur du ned varmen. Nå varmer du de rensede rekene i sausen. Pass på at sausen ikke må koke når rekene varmes, for da kan de bli seige.
Anrett serveringsfatet med noen salatblader og legg loffskivene på. Fyll hulrommet i skivene med rekeblandingen. Strø på finhakket persille og kryst gjerne litt sitron- eller limesaft over.
Server!
Dette er oppskriften til Leif Tore Nervik på Vadsø Hotell og Konferansesenter.