Reindriftsutøver funnet omkommet

En mann er funnet omkommet i Loppa etter han ble meldt savnet i området i går kveld.

Laster kart, vennligst vent...

Ifølge politiet skal mannen ha dratt ut Frakkfjord på fylkesgrensa mellom Troms og Finnmark.

En reindriftsutøver i 70-årene er funnet omkommet i Loppa etter et redningshelikopter ble sendt ut for å lete etter han mandags formiddag.

– Det er gjort funn i saken, mannskapet fant reindriftsutøveren omkommet, sier operasjonsleder i Finnmark politidistrikt Jan Olav Schølberg til NRK.

De pårørende er varslet.

Fikk ikke kontakt

Reindriftsutøveren dro ut for å reparere noen gjerder i går formiddag. En hytteeier i området fikk ikke kontakt med mannen etter han snakket med han i går kveld.

– Han skulle ut å reparere noen reindriftsgjerder i området Frakkfjord mellom Troms og Finnmark. Han dro ut i går formiddag og hytteeieren snakka med han i går kveld. Etter det fikk ingen noe mer kontakt, sier operasjonsleder Jan Olav Schølberg til NRK.

Reindriftsutøveren hadde en lavvo ved hytta, og hytteeieren ble bekymra når han ikke kom tilbake og det kun var hunden hans som var igjen.

Politiet prøvde også å ringe mannen, uten å få kontakt med han.

Sendte helikopter

Politiet kontaktet Hovedredningssentralen i Nord-Norge, som dro ut i området for å se etter mannen.

– På bakgrunn av at det er vanskelig å få ut andre ressurser i området, så sender de en Sea-King inn i området, sa operasjonslederen like etter de ble varsla om hendelsen.

Det var redningshelikopteret som fant mannen.

Ifølge politiet skal medisinske grunner være årsaken til dødsfallet, og ikke en ulykke.