NRK Meny
Normal

Reagerer på fergemanøver: – Ikke normalt

Flere innbyggere på Hasvik opplevde ferga på Hasviks innkjøring som dramatisk.

UNORMALT ANLØP: Lise Lotte Kråkenes filmet da ferga var på vei til kai i Hasvik. En time senere kom en ny ferge og lai til kai, slik innbyggerne i Hasvik mener den vanligvis gjør.

Lise Lotte Kråkenes, som bor på Hasvik og filmet fergeanløpet. Hun satt på verandaen der hun bor når ferga kom inn til Hasvik.

– Jeg fulgte ikke med ferga, men neste gang jeg kikket opp på den, så ser jeg at den står med bredsiden til og med snuten på ferga mot den ytterste moloen ved innkjøring til Hasvik.

Hun forteller at dette ikke er vanlig. Derfor filmet hun hendelsen.

– Nå bor jeg slik at jeg pleier å se ferga. Når alt er normalt, så ser jeg alltid nesa fra ferga mot meg. Så det er ikke normalt, sier Kråkenes.

Kråkenes sier at de som bor på Hasvik har opplevd en god del fergekrøll og utrygghet på sjøveien sin inn til fastlandet.

På Facebook-siden «Hasvik oppslagstavle», har man diskutert anløpet. Noen mener det virket dramatisk, mens andre igjen mener det ikke var det.

Flere reagerer

Flere av innbyggerne i Hasvik reagerer på måten ferga kom inn på. Noen mener også det hele er udramatisk.

Foto: Boreal/Facebook

Fått mye kritikk

De nye gassfergene som trafikkerer i Hasvik og Loppa har vært gjenstand for misnøye og kritikk fra innbyggere og passasjerer etter flere nestenulykker og alvorlige hendelser.

I forrige uke kom det frem at MF «Bergsfjord» i mai i år hadde fått et hull i skroget og tok inn vann, og båten måtte snu.

I februar var også MF «Bergsfjord» involvert i en nestenulykke.

– Udramatisk situasjon

Svein Mathisen, rederileder for Boreal nord sier til NRK at han har undersøkt saken.

Informasjonen vi har fått er at ferga hadde for dårlig fart rundt moloen.
Han sier videre at situasjonen var udramatisk.

– Mannskapet har gitt tilbakemelding på at det kan ha sett dramatisk ut, men at de har manglet fart og måtte seile, eller manøvrere gjennom moloen.

Selskapet skal nå se nærmere på kart-dataen, for å se hvor nært molen ferga faktisk var.