PST bekymret for radikalisering på asylmottak

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) «oppjusterte etterretningen» i Norge etter terroren i Paris i november. Nå følger de nøye med på alle hendelser på norske asylmottak.

Asylsøkere i Vestleiren

I fjor søkte 31.145 personer asyl i Norge, det høyeste antallet i norsk historie. Flere var innom her i Vestleiren i Sør-Varanger.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

PST-sjef Benedicte Bjørnland sier til Klassekampen at de satte i gang en «nasjonal etterretningsoperasjon» etter Paris-terroren. Det betyr blant annet at PST følger nøye med på de i vel 26.000 personene som bor på norske asylmottak i dag.

– Vi har enkelte rapporter om at det foregår radikaliseringsvirksomhet på mottak, sier Bjørnland.

PST-sjefen peker også på at det kommer personer fra alle sider av borgerkrigen i Syria og at dette kan føre til konflikter.

– Vi har grunn til å tro at det sitter personer på norske mottak med blod på hendene, sier hun.

Marie Benedicte Bjørnland

PST-sjef Benedicte Bjørnland sier de har grunn til å tro at det sitter personer på norske mottak med blod på hendene.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Bjørnland er også bekymret for etterdønningene av fjorårets flyktningstrøm.

– Det sier seg selv at når det kom så mange på så kort tid i fjor, så var det ikke kapasitet til å gjøre en god registrering med kvalitet, sier hun og trekker særlig fram enslige mindreårige asylsøkere som en sårbar gruppe.

– Vi må være bevisst på at en ekstraordinær høy migrasjon til Norge over tid kan føre til en rekke problemer og gi grobunn for konflikter, sier PST-sjefen il avisen.

I fjor søkte 31.145 personer asyl i Norge, det høyeste antallet i norsk historie. Vel 5.000 av disse opplyste at de var enslige mindreårige.