NRK Meny
Normal

Promillekjørte to ganger på én time

Mannen i 30-årene kjørte først inn i et gjerde og ble tatt for promillekjøring av politiet. En halvtime senere var han ute på veien nok en gang.

Laster kart, vennligst vent...

Først i Nordvågen, så i Honningsvåg, ble en mann i 30-årene tatt for promillekjøring.

Søndag kveld fikk politiet inn melding om fyllekjøring 71 grader nord, i Nordvågen i Finnmark. En mann i 30-årene fra Litauen hadde kjørt inn i et gjerde og senere gått inn i et hus.

Operasjonssentralen i Kirkenes

Her er operasjonsleder Jan-Olav Schjølberg (til høyre) ved politiets operasjonssentral i Finnmark. Bildet er tatt i forbindelse med en annen sak. Til venstre ser vi Asgeir Aule.

Foto: Arne Egil Tønset/NRK

– Vi rykket ut og fikk stanset fører av bilen. Vi konstaterte at han ikke var edru og fikk tatt blodprøve av han og opprettet sak, sier operasjonsleder Jan-Olav Schjølberg i Finnmark politidistrikt.

Man skulle tro at saken var ferdig der, men kort tid etterpå måtte politiet dra ut igjen. Denne gangen i nabobygda Honningsvåg.

– Det går bare 20–30 minutter før vi får melding om at samme person og samme bil er på nytt ute og kjører i området. Da er det bare å dra ut og ta han på nytt igjen, sier Schjølberg.

Politiet var ikke nådig på Twitter og advarte om at dette blir en kraftig smekk.

Laster Twitter-innhold

– Hvordan oppleves det for politiets side å ta noen for promillekjøring to ganger?

– Det er som vi skriver, vi er ikke spesielt imponert. Promillekjøring setter andre i fare. At man ikke forstår alvoret etter første gang, men setter seg i bilen på nytt, det er ikke bra, sier Schjølberg.

Hvilken reaksjon mannen vil få, er opp til juristene å avgjøre.

– Men på generell basis, så vil det være straffeskjerpende å promillekjøre to ganger innen én times tid, sier operasjonslederen.

Nå har politiet også tatt nøklene til sjåføren i 30-årene.

– Han ikke får kjøre noen flere ganger i kveld, konstaterer Schjølberg.