Populært turistmål mangler skilting, avfallsplasser og bobil-parkering

Ordfører i Vardø kommune sier det jobber med å utbedre fasilitetene for de mange besøkende turistene som kommer nordover med bobil.

Ekteparet Amund Oksavik og Bente Oksasvik

Amund og Bente Oksasvik fra Møre og Romsdal mener Finnmark kunne gjort mer for bobilturistene i fylket. Spesielt ønsker de seg bedre informasjon, steder å tømme toalett og flere steder å parkere.

Foto: Privat

Ekteparet Amund Oksavik og Bente Oksasvik fra Aukra i Møre og Romsdal besøkte i sommer Finnmark med bobilen sin, men er ikke helt fornøyd med deler av turen.

– Det vi er forundret over er at da vi kom til Vardø så var det ingen skilting og det var heller ingen steder å stå. Vardø er en populær by i bobil-miljøet, men det er vanskelig å finne fram, sier Amund Oksavik, og tilføyer:

– Det mangler generelt plasser å tømme toalettet i Finnmark, og plasser å stå parkert for å gå rundt i byen – i tillegg til merkinga.

Vardø

Det er ikke første gang Vardø får kritikk for manglende skilting i byen.

Foto: Atle Markeng / NRK

Kjærlighet til byen

Innlegg

Kona Bente Oksavik skrev en vennligsinnet tilbakemelding på Facebook-gruppa "Hva skjer i Vardø kommune", som fikk over 100 kommentarer. Flere av byens medlemmer var enige, mens andre mente ekteparet tok feil.

Ekteparet er klar på at de ikke mener noe vondt med kritikken. De har tilbrakt mye tid i Øst-Finnmark, og forelsket seg i fylket og folkene.

– Jeg kjenner flere i Vardø som forteller med glød om byen sin. Men det er et misforhold når man skal vise byen fram til andre. Jeg vet at det finnes en fantastisk kokk på hotellet og at man kan komme seg ut til fuglereservatet på Hornøya ved å leie båt. Men det står så lite informasjon om dette når man kommer der som turist.

Han mener kommunen og vardøværingene ville tjent godt på å legge litt mer til rette for besøkende.

Street art Vardø

Vardø er et populært mål for turister i Norge, og svært populært reisemål i bobil-miljøet i Norge.

Foto: Torgrim Halvari

Arbeider med saken

Ordfører i Vardø, Robert Jensen (Ap), bekrefter den manglende skiltinga.

– Vi har diskutert bobil-problematikken over tid og vi har et selskap som ønsker å etablere bobil-camp i Vardø. Så diskuterer vi hvor vi skal ha tømmestasjon, og organisere vann og strøm. Men dette er noe vi jobber med, og som vi er fullstendig klar over.

– Kommer dette på plass til neste sommer?

– Hvis det var opp til oss så, men de som jobber med det trenger litt tid. Vi har hatt god dialog med bobil-campene i hele Norge, som også ha kommet med innspill. Så jeg regner med det kommer på plass innen rimelig kort tid, sier ordføreren.

Vardø

Det er ikke første gang Vardø får kritikk for manglende skilting i byen.

Foto: Atle Markeng / NRK

Trenger ikke mye

Oksavik tror det beste for Vardø er å ikke gjøre ting så komplisert.

– Det skal ikke mye til. Strøm er vi stort sett ikke avhengig av. Tømming hadde vært kjempefint og kanskje et informasjonsskilt, som kan vise oss hva som er i byen, sier han.

Og tilbake kommer han og kona uansett.

– Ja, det gjør vi, enten med bobil eller med fly.