NRK Meny
Normal

Politiet: – En uting at det fortsatt fyres opp raketter

Politiet understreker at det kun er på nyttårsaften det er lov å fyre opp raketter, og at personer som fortsatt gjør dette kan bli bøtelagt.

Nyttårsraketter over Oslo Havn og Aker Brygge

Fortsatt fyres det opp raketter i Finnmark, to dager etter nyttårsaften.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Det skytes opp fyrverkeri i distriktet, skriver Vestfinnmark politidistrikt på Twitter tidlig lørdag kveld. Operasjonsleder Jan Olav Schølberg er ikke begeistret over at enkelte ikke helt har klart å stoppe nyttårsfeiringen.

– Spesielt tenker vi på dyr som blir redde. Hunder og katter. På nyttårsaften forbereder man seg på at det blir å smelle i en periode, men det er en uting at folk fortsetter å sende opp raketter to dager senere, sier han.

Politiet har fått flere meldinger på at det fyres opp raketter. I Hammerfest skal det ha vært flere tilfeller.

Kan bøtelegges

Schølberg understreker at det ikke er lov til å sende opp raketter når det ikke lenger er nyttårsaften, og at dersom man ikke respekterer forbudet kan man vente en reaksjon i form av bøter.

– Vi oppfordrer derfor folk som sender opp raketter til å stoppe med dette, sier han.

Midtre Hålogaland politidistrikt skriver også på mikrobloggtjenesten Twitter at de får meldinger om rakettoppskytninger rundt om i distriktet.

Også her understreker politiet overfor publikum at det ikke er lov til å skyte opp raketter når det ikke er nyttårsaften, og at overtredelser kan bli bøtelagt.