NRK Meny
Normal

Politiet: – Den savnede er trolig omkommet

En mann i 30-årene har vært savnet siden klokken to natt til tirsdag ved et vann i nærheten av Suolovuopmi fjellstue mellom Kautokeino og Alta. Politiet melder nå at de er over i en fase hvor de søker etter en antatt omkommet person.

Leteaksjon Suolojavri
Foto: Stian Strøm / NRK

Politiet og frivillig letemannskap leter fortsatt etter mannen som ble meldt savnet klokken to natt til tirsdag, ved et vann nær Suolovuopmi fjellstue.

Søket langs vannet holder på å sluttføres, og søket vil snart innstilles for dagen.

– Planen er å iverksette søk under vann i morgen, sier operasjonsleder Anders Bjørke-Olssen.

Fungerende lensmann Svein Tore Nilsen ved Vest-Finnmark politidistrikt ønsker ikke å spekulere i hva som kan ha skjedd:

– Vi vet at den som er savnet er dratt ut i båt og man har observert at båten lå hvelvet ute i vannet, og at den personen er borte. Vi vil ikke spekulere i hva som er bakgrunnen, sier han.

Gjennomgår funnstedet

Politiet er på stedet, og gjennomgår informasjonen og etterretningen de har. Da spesielt funnstedet for den kantrede båten, og funnstedet for de støvlene som vedkommende formentlig skal ha brukt.

– Vi prøver også å finne mer om lokale stedsforhold, som blant annet dybde, strømninger og hvordan værforholdene var. All denne informasjonen skal vi ta med oss når vi skal begynne å søke under vann, sier operasjonsleder Anders Bjørke-Olssen ved Vest-Finnmark politidistrikt.

Han forklarer at aksjonen har gått over i en fase der det ikke dreier seg om en redningsaksjon, men søk etter en trolig omkommet person.

Laster kart, vennligst vent...

Mannen har vært savnet siden klokken to natt til tirsdag. Foreløpig har søket vært resultatløst.

Fant støvler i vannkanten

Politiet har informert de pårørende.

Ifølge politiet i Vest-Finnmark mottok de meldingen om den savnede mannen kvart på to, natt til tirsdag.

– Et vitne som har vært ute ved vannet, har oppdaget en kantret båt. Det er også gjort funn av støvler i vannkanten, og hunden til den savnede mannen sto også bundet opp ved vannkanten, sier operasjonsleder Lars Jørgen Kleven i Vest-Finnmark politidistrikt.

Leteaksjon i og ved Suolojavri

Suolojavri ligger ved riksvei 93, i nærheten av Suolovuopmi fjellstue.

Foto: Stian Strøm

Personen som det nå søkes etter er en ukrainsk statsborger.

Både brannvesen, ambulanse og politi deltok i søket, og et Seaking-helikopter var også inne og utførte søk. Redningshelikopteret skal ha hatt god sikt, og skal også ha brukt varmesøkende, uten resultat.

Vannet det søkes i og ved ligger langs riksvei 93, i nærheten av Suolovuopmi fjellstue.