Politiet jakter bussjåfør etter brekksladd-stunt

Politiet i Finnmark leter etter en sjåfør av en latvisk turistbuss som skal ha gjennomført en 360 graders håndbrekksladd på en parkeringsplass blant biler og folk utenfor Kirkenes.

Laster kart, vennligst vent...

Mannen som tok en brekksladd med en buss i Kirkenes vil sannsynligvis fratas retten til å kjøre i Norge.

– En buss i større hastighet kom inn på en stor parkeringsplass der det sto både biler og mennesker. Sjåføren må ha hatt god fart for å kunne gjennomføre en håndbrekksladd på 360 grader.

Det sier operasjonsleder Svein Erik Jacobsen fra politiet i Finnmark. Han opplyser at det er snakk om en stor femtiseters buss.

Han opplyser om at personer som var på stedet aldri har sett noe lignende.

– Et så stort kjøretøy veier opptil 10–15 tonn, og slik kjøring er fullstendig uforsvarlig. Man har ingen kontroll, og det er helt uakseptabelt når det er biler, mennesker og turister i området, sier operasjonslederen.

Mister sannsynligvis førerkortet

Den aktuelle bussen har i flere måneder kjørt asiatiske turister i skytteltrafikk mellom Kirkenes i Norge og Ivalo i Finland. Det er en reise på drøyt tre timer, som ifølge vitner har vært skummel også før hendelsen i dag.

Polititet har flere konkrete vitner, blant annet guider som har vært på bussen.

– Det er en latvisk sjåfør på 25–30 år som står bak kjøringen, og vi vet at han skal bo i Kirkenes på et hotell til i morgen. Hotellet er kontaktet og skal gi oss beskjed når han kommer tilbake.

Foreløpig har ikke informasjon om hvorvidt det var passasjerer i bussen da håndbrekksvingen ble utført. De vil se nærmere på bussen, som står i nærområdet rundt Kirkenes.

Mannen vil sannsynligvis fratas retten til å kjøre i Norge en god stund framover.

– Vi vil sterkt vurdere å inndra førerkortet hans i første omgang, sier Jacobsen til NTB.